Turneu naţional de şah

Turneu naţional de şah

115
DISTRIBUIȚI

Centrul de Creaţie şi Agrement pentru Copii şi Tineret (CCA) din oraşul Sângerei a găzduit recent ediţia a III-ea a Turneului naţional de şah, în memoria colegului şi maiestrului în şah, regretatul Valeriu SANDULEAC. Activitatea de păstrare luminoasă a memoriei acestuia a fost organizată de echipa de profesori a instituţiei de agrement, unde a activat maiestrul de-a lungul vieţii,de comun acord cu membrii familiei.

Potrivit directoarei Stela DOROJNEAC „Turneul naţional de Șah „Memorial” VALERIU SANDULEAC a debutat cu un moment festiv, dedicat memoriei maiestrului regretat, pentru care cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere. S-a simţit şi se simte că prezenţa sa e vie, inclusiv spiritul său şi dragostea pentru şah, prin care a crescut campioni, a editat cărţi pentru promovarea şahului de la vârsta preşcolară”.
Turneul a adunat în calitate de jucători ai jocului minţii 60 de copii şi 27 de maturi din oraşul Bălţi, din raioanele: Făleşti, Floreşti, Răşcani şi din raionul Sângerei,fiind prezente echipele din Grigorăuca, Copăceni, Prepeliţa, Pepeni, Rădoaia, Drăgăneşti, Flămânzeni,şahişti de la Şcoala de Sport locală, de la Palatul copiilor or.Buzău,România.
Locul I şi II la categoria juniori /băieţi au ocupat Augustin MUNTEANU şi Daniel ŞTIRBU de la CCA Sângerei, discipolii lui VALERIU SANDULEAC, locul III l-a ocupat Daniel CUCU din oraşul Bălţi. Alte locuri în alte categorii au fost câştigate de sportivii din Bălţi şi Buzău , România. A arbitrat turneul şi la această ediţie (a III–ea) colegul şi bunul prieten pe parcursula mai multor ani de viaţă Nistor SLABU, arbitru internaţional din România.
La buna desfăşurare a turneului au contribuit Consiliul raional, Direcţia Educaţie, inclusiv familia regretatului VALERIU SANDULEAC.

În poză: în momentul premierii discipolilor lui V. SANDULEAC

Aceasta a oferit Cupa şi premiul bănesc pentru cel mai vârstnic şi cel mai mic participant.