Recent, mai multe talente artistice ale Secţiei raionale de Cultură au înscris în palmaresul său reuşite apreciate cu Medalie de aur, argint şi de bronz pentru prestaţia lor în cadrul Festivalului -concurs naţional „Jocurile Delfice -2018”.
Câştigătorii Jocurilor Delfice – 2018 au fost nominalizate mai multe talente din domeniul cultură al raionului.Unul dintre ele esteValeria BRAŞOVSCHI, discipola Şcolii de Arte,,MIHAI DOLGAN” din oraşul Sângerei. Ea a fost desemnată cu Medalia de Aur pentru talentul său şi picturile prezentate.Colectivul de dans popular „Brâuleţ” din Cubolta, (coreograf Alexandru BALANICI), a fost desemnat cu Medalie de argint pentru prestaţia în concurs.La nominaţia „Canto extradă,” în categoria 17-21 ani,Valeria CIOBANU din satul Bilicenii Vechi a câştigat Medalia de bronz. Cu aceeaşi medalie a fost distinsă Adriana ODAINIC, eleva Şcolii de Arte la nominaţia „Pictură”.
Cu Diplomă de menţiune a fost apreciat talentul micii pictoriţe Marinela COCOŞ, eleva aceleiaşi instituţii de artă.
Ceremonioa de premiere, unde au fost înmânate Diplomele de laureati la toate nominaţiile şi a răsunat onorabil numele câştigătorilor a avut loc la Filarmonica Naţională „SERGHEI LUNCHEVICI”.
Preşedintele Consiliului naţional Delfic, Constantin RUSNAC a înmânat aceste distincţii. El a împărtăşit bucuria cu Valeriu RUSU, şeful Secţiei raionale de Cultură pentru talentele descoperite în spaţiulcultural sângereian: „De două ori am identificat şi apreciat talente artistice, muzicale,la Sângerei, fiind în componenţa juriului. M-am bucurat sincer şi profund de ce talente am descoperi la la etapa raională a Jocurilor Delfice – 2018, care s-a desfăşurat la DVS, la Sângerei. Am reţinut din prima prestaţie: ansamblul „Brâuleţ”, picturile Valeriei BRAŞOVSCHI, vocea Valeriei CIOBANU. Din acel moment al preselecţiei pentru etapa republicană, mi-am zis că aceştea vor fi cu siguranţă laureaţii concursului”, a precizat compozitorul. Are neamul nostru talente. Ele încep a înflori în raionul nostru, în pânza Secţiei Cultură, ca să aibă neamul de unde culege şi a se învrednici prin cultură.