DISTRIBUIȚI
În poză: imagine cu participanții la turneu

Primăria comunei Ţambula a inaugurat Turneul raional la volei, în memoria regretatului Ilie MITIŞ, fost agent economic din domeniul agriculturii şi susţinător înflăcărat al sportului.Primarul Mihail COL, a fost susţinut în organizarea şi desfăşurarea turneului de consilierii raionali, Victor GUŢU şi Vasile DOGA, prieteni ai regretatului.

Potrivit lui Viorel ONCEANU, şeful Secţiei Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Raional, participant la competiţiile organizate, „turneul a început cu un moment de comemorare, unde primarul localităţii a relatat participanţilor şi invitaţilor la activitate secvenţe din viaţa lui Ilie MITIŞ şi a păstrat un minut de reculegere. Comemorarea luminoasă şi lansarea turneului raional la volei în memoria sa a continuat prin relatările invitaţilor festivităţii, vicepreşedinţii raionului Mihail BÎRSAN şi Ion CEBOTARI. Prin plecarea la cele veşnice a lui ILIE MITIŞ raionul a pierdut unul dintre cei mai valoroşi cetăţeni ai săi. Prin activitatea profesională, regretatul a adus prosperare domeniului agriculturii şi sectorului zootehnic, fiind un iscusit manager în domeniu. Concomitent el era pasionat de sport, fiind de-a lungul vieţii singur un bun jucător,dar şi sponsor şi riguros susţinător al echipelor din localitate, cât şi raionale. Unde erau sportivii în zilele de desfăşurare a meciurilor şi turneelor, acolo il găseai oricâd pe ILIE MITIŞ.
Prin memoria vie care i se poartă el a fost prezent la festivitate, fiindu-i dedicat turneul raional. La competiţii au participat 4 echipe de voleibalişti:echipa Consiliului Raional, a Inspectoratului raional de Poliţie, a primăriei Ţambula, a pimăriei Corlăteni din raionul Orhei.
Echipa Inspectoratului raional de Poliţie a fost desemnată învingătoare, fiind premiată cu Diplomă de merit şi Cupa Turneului în memoria lui ILIE MITIŞ. Potrivit arbitrului competiţiilor Vasile DOGA „prima ediţie a turneului a decurs frumos şi bine organizat, aşa cum era de felul său regretatul nostru prieten. Ne vom strădui ca turneul să ia amploare şi să fie menţinut şi organizat de-a lungul timpului, drept eveniment de promovare a sportului şi de păstrare a amintirii celui care l-a susţinut şi a purtat incandescentă flacăra olimpică”.