Tineri activi şi implicaţi

Tineri activi şi implicaţi

81
DISTRIBUIȚI

Tinerii raionului sunt decişi să marcheze Ziua Naţională a Tineretului printr-un program amplu de acțiuni culturale şi sportive, de voluntariat, dedicate evenimentului.
Acestea se vor desfăşura atât în oraşul Sângerei, cât şi în localităţile rurale. Sunt programate un şir de întruniri cu tinerii, cuprinse în cadrul Decadei Tineretului. Întreg programul de activităţi este prevăzut prin deciziile Serviciului Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Raional şi ale Centrului Raional de Tineret.
Una dintre activităţile de amploare, Velohora, se va desfăşura duminică, 11 noiembrie. Startul va fi dat din Piaţa Centrală a oraşului Sângerei. Potrivit Anei GLIB, preşedinta Centrului raional de Tineret, tot în această zi voluntarii din localitatea Pepeni vor organiza un Flash –mob pentru sensibilizarea comunităţii în salubrizare. În acest context Consiliul Tinerilor din satul Bilicenii Vechi se vor implica în acţiuni ce vizează Campania de protejare şi salvare a râului Ciulucul-Mare, începând cu data de 10 noiembrie. Voluntarii Centrului de Sănătate Prietenos Tinerilor „Viitorul” vor continua desfăşurarea Campaniei de informare a adolescenţilor din instituţiile de învăţământ din raion, a capitolul „Adicţiile!”„Fumatul dăunează sănătăţii”. Susţinuţi de specialiştii centrului, în data de 14 noiembrie ei vor organiza un Flash-mob pentru depistarea dereglării alimentare. În cadrul Clubului de dezbateri a voluntarilor se vor identifica căi de sporire a accesului tinerilor la serviciile de sănătate, participanţii fiind ghidaţi de specialiştii: medicul Ludmila GALAGAN şi psihologul Nadejda COLAC. Consiliul local al Tinerilor cu preşedina Ana BUCUR au programat şi vor desfăşura în oraşul Sângerei acţiuni de caritate cu genericul „Casa caldă”. Nu vom uita nici de identificarea şi promovarea tinerelor talente. La 27 noiembrie în Casa de Cultură ,,Nicolae Iorga” se va desfăşura Festivalul –concurs „Și tu poţi fi o stea”, organizat de Consiliul local al Tinerilor.
Astfel ne dorim să încurajăm promovarea implicării active a tinerilor şi sperăm mult să ne reuşească.
Eugen CUCOŞ, coordonatorul Serviciului Tineret şi Sport din cadrul Consiliului Raional