DISTRIBUIȚI

Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii din Mediul Rural!

      Ziua de 15 octombrie a fost dedicată femeilor din mediul rural, pentru a recunoaște și a susține implicarea lor în societate. Femeile de la sate se ocupă de obicei cu agricultura, cu administrarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii, ele contribuie la bunăstarea familiilor și la dezvoltarea economiei rurale. Totodată, acestea rămân în continuare partea cea mai vulnerabilă a societății, fiind afectate de sărăcie, șomaj și lipsite de perspective de dezvoltare. De aceea, cu siguranță meritați mai multă atenție, sprijin și considerație din partea apropiaților și, desigur, a statului. Dumneavoastră reprezentați mai mult de jumătate din populația Republicii Moldova.
Această zi este un plăcut prilej de a Vă transmite gândurile noastre bune doamnelor din mediul rural al raionului. Vă urez multă sănătate, să Vă fie masa bogată, să aveți parte de multă dragoste, de bucurii de la copii și nepoței.
Bunul Dumnezeu să Vă aibă în grijă Sa și să Vă ocrotească de cele rele. În fiecare zi să Vă simțiți fericite, apreciate și respectate, aici unde sunteți, în raionul Sângerei.
Cu deosebită considerațiune, Vasili MARANDIUC, Președintele raionului

Ziua Mondială a bastonului alb!

   Stimați locuitori ai raionului cu deficiențe de văz! Ziua de 15 octombrie vine să amintească întregii societăți despre persoanele, care duc lipsă de comunicare firească, își trăiesc viața fără culorile ei aprinse. Dependenți de întuneric, o bună parte din ei nu au văzut niciodată apus de soare sau chipul mamei, nu știu nici măcar cum arată lumea în care trăiesc, deoarece viața lor înseamnă întuneric, alții zăresc doar fărâme din fețele celor dragi. Unii și-au pierdut vederea încă de la naștere sau pe când erau copii, alții – când fire de păr argintiu le-au acoperit tâmplele.            Aceștea sunt semeni de-ai noștri, oameni nevăzători sau slab văzători, cărora destinul le-a hărăzit greutăți prea sumbre, stăpânite de întuneric, având mereu o dorință aprigă de a o lua de la un capăt în fiecare zi. Nimeni dintre ei nu lasă mâinile în jos în fața greutăților vieții, fiindcă, așa li-i dat de Cel de Sus, să fie puternici, dornici de a trăi, cu capacități de a percepe lumea, de a fi în felul lor liberi și independenți.
Marcarea Zilei bastonului alb, sprijinul de nădejde al persoanelor fără vedere, și, totodată, un simbol al independenței, e o zi puțin mai deosebită, ce ne aduce aminte, că printre noi se întâlnesc oameni, care reușesc să demonstreze, că deficiența de văz nu reprezintă o barieră de a se integra în societate, că ei pot, în pofida problemelor de sănătate, să se afirme în plan individual, social și profesional.
Dumneavoastră sunteți acei, care, zi de zi, dați exemple de eroism, dorință aprigă de a trăi. Vă doresc multă sănătate,optimism și bucurii din partea celor apropiați.
Cu profund respect, Vasili MARANDIUC, Președintele raionului

Ziua Juristului!

    Stimați lucrători din domeniu! E un frumos prilej, în miez de toamnă, de a Vă adresa sincere felicitări. Ziua Juristului comportă semnificații deosebite pentru instituțiile publice și profesioniștii care asigură funcționarea principiului supremației legii- pilonul de bază al statului de drept. Profesia Dumneavoastră este una deosebit de responsabilă, pentru că aveți puterea de a pedepsi, dar și a face dreptate, care este cea mai de seamă realizare a omenirii în ansamblu.
Cu prilejul sărbătorii profesionale, ne exprimăm tot respectul și gratitudinea pentru munca Dvs. responsabilă consacrată triumfului Dreptății. Din numele Consiliului raional Vă adresăm sincere felicitări și urări de bine.
Vă doresc ca activitatea pe care o exercitați să fie susținută și apreciată după merit de societate, să aveți succese în onorabila misiune de apărători ai dreptății. Vă dorim să Vă afirmați mereu ca adevărați străjeri ai aplicării obiective a buchiei legii. Avem ferma convingere, că veți promova și în continuare valorile adevărului în examinarea comportamentului civic al concetățenilor noștri. Sa aveți parte întotdeauna de sănătate, fericire, prosperitate – valori umane atât de necesare tuturora.
Cu tot respectul, Vasili MARANDIUC,
Președintele raionului