Violența traumatizează, indiferența omoară

Violența traumatizează, indiferența omoară

53
DISTRIBUIȚI

La 25 noiembrie, de Ziua Internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor, începe tradiționala campanie „Acțiuni împotriva violenței în bază de gen”, care se va încheia la 10 decembrie în Ziua Internațională a Drepturilor Omului. Una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă societatea contemporană este considerată a fi domeniul violenței în familie. Deși violența împotriva femeii constituie de mai mult timp un subiect de dezbatere, iar abordarea violenței în familie a obținut un progres semnificativ, comunitatea nu a reușit să pună capăt acestei probleme.

Violența împotriva femeilor a fost ignorată sau ținută în umbră prea mult timp. Mai mulți organizatori își conjugă eforturile pentru scoaterea acestei probleme la lumină, astfel încât să poată fi conștientizată, abordată și luminată. Organizația Națiunilor Unite (ONU) și țările participante sunt dispuse să răspândească această lumină. E timpul toți să se alăture.
„Importanța integrării dimensiunii de gen în ciclul de politici derivă din faptul că egalitatea de gen reprezintă o valoare fundamentală ce ține de dimensiunea drepturilor omului și este recunoscută pe plan național și internațional.
Violența împotriva femeilor constituie un atentat la adresa demnității umane. Acest fenomen care ia amploare nu cunoaște frontiere geografice, nici limite de vârstă, și este caracteristic unei anumite culturi, grup sau clasă socială,” a menționat Maria CONDORACHI, directoarea Centrului Multifuncțional din Sângerei, activistă a Asociației raionale a Femeilor…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 43 din această săptămână