DISTRIBUIȚI
În poză: profesorul MIDRIGAN, împreună cu copiii la lecția de judo

Elevii clasei I din Gimnaziul „Anton Crihan”, oraşul Sângerei au parte de lecţii de educaţia fizică combinate cu elemente judo. Lecţiile sunt predate în premieră, începând cu acest nou an şcolar. Administraţia instituţiei publice a găsit şi persoana potrivită pentru implementarea acestul proiect de predare a lecţiilor cu elemente de judo, fostul jucător judo şi campion naţional la cadeţi, actualmente profesor de educaţia fizică Viorel MIDRIGAN.

Lecţiile pentru cei din clasele I sunt organizate şi predate într-o sală special amenajată şi confortabilă. Până la demararea lecţiilor de educaţia fizică şi judo, sala a fost utilată cu echipamentul necesar, atât cu tatami, cât şi cu complete de kimano-uri pentru fiecare elev. În sală unde se ocupă micii sportivi este cald şi confortabil, condiţii excelente unor ocupaţii de acest gen. Profesorul Viorel MIDRIGAN a ales să împartă pasiunea sa de luptător judo cu 36 de micuţi din clasa întâi, predând lecţiile în ambele două clase. Pe cât este de viguros ca judocan de performanţă, pe atât este de cald sufleteşte, ataşat de micii săi sportivi şi organizat în relaţiile sale cu elevii-luptători. Copiii vin cu multă nerăbdare la lecţii iar acasă doar despre ocupaţiile lor la lecţiile judo relatează necontenit părinţilor.
„Îmi place mult să îmbrac kimano-ul şi să mă aliniez la lecţiile de judo. Domnul profesor ne învaţă diferite elemente. Ne plac mult jocurile sportive, pe care el ni le predă, dar până a trece la ele îndeplinim multe elemente de încălzire, de coordonare a mişcărilor pentru a le putea deprinde pe cele de judo…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 43 din această săptămână