Trei copii și mama lor au suferit arsuri grave

Trei copii și mama lor au suferit arsuri grave

105
DISTRIBUIȚI

Trei copii și mama lor, din localitatea Pepeni, s-au ales ieri seara cu arsuri grave din cauza unei deflagrații care s-a produs într-o anexă a locuinței lor.

Deflagrația s-a produs aseară, în jurul orei 23.05, în satul Pepeni. În urma căreia au avut de suferit trei copii cu vârsta  de respectiv de șapte, șase și cinci ani și mama lor în vârstă de 32 de ani. În prezent femeia se află în secția de traumatologie a Spitalului raional, starea ei este până la moment gravă, dar stabilă.

Cei trei copii au fost internați aseară în stare gravă  în Spitalul raional,  astăzi  dimineața ei au fost transportați  cu serviciul Aviasan la Spitalul Clinic Republican pentru Copii Emilian Coțaga din Chișinău. Potrivit medicului Sergiu Monuc, de la Spitalul Clinic pentru Copii Emilian Coțaga: „Copiii au fost transportați cu arsură cu foc de gradul doi și trei cu suprafața totală de 20-30 procente, șoc de gradul doi și trei, arsuri a căilor respiratorii și intoxicație de ardere. Copiii sunt în conștiință.”

Lilian Brânză,medic șef Spitalul raional a afirmat că: „Femeia este internată în secția de traumatologie  în stare gravă, dar stabilă.”

Potrivit șefului Secției Situații Excepționale Sângerei, Vasile Cheptea: „Pe data de 09 iunie curent, la ora 23:05 a fost recepționat apelul că în localitatea Pepeni s-a produs o deflagrație. La fața locului  a fost îndreptat un echipaj de salvatori din cadrul Secției Situații Excepționale Sângerei, dar și alte servicii de urgență din raion. Conform primelor cercetări, deflagrația s-a produs într-o construcție auxiliară cu suprafața de 40 metri pătrați, în urma unei scurgeri de gaze de la o butelie de tip propan- butan. În urma exploziei au fost deteriorate două geamuri, ușa de la intrare și parțial tavanul.

Din cauza deflagrației o femeie în vârstă de 32 de ani care se afla în încăpere, dar și copiii ei minori în vârstă de 7-6-5 ani au primit diverse arsuri de circa 20-30 procente din suprafața corpului. Ei au fost preluați și transportați de Serviciul asistență medicală urgentă la Spitalul raional în stare gravă. În urma deflagrației incendiul nu a avut loc.”

Circumstanțele cazului urmează a fi stabilit de specialiștii. Serviciul Situații Excepționale Sângerei atenționează oamenii asupra pericolului utilizării buteliilor de gaz. Pompierii la rândul lor, îndeamnă populația să evite exploatarea instalațiilor neautorizate pentru a evita situațiile de risc.