DISTRIBUIȚI

Excelența Sa Kestutis Kudzmanas, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova a întreprins o vizită de lucru în orașul Sângerei. Primul popas, Excelența Sa l-a făcut la Primăria de Sângerei. 

La începutul acestei vizite Ambasadorul Kestutis Kudzmanas, a avut o întrevedere  de lucru cu Rodica Cojocaru, primara-interimar de Sângerei, Lucia Baciu, secretară a Consiliului local, precum și alți funcționari ai orașului, în cadrul căreia au fost discutate noi oportunități de colaborare dintre orașele din Republica Lituania și orașul Sângerei, inclusiv inițierea relațiilor de parteneriat. Totodată, în cadrul întrevederii, Rodica Cojocaru, primara-interimar de Sângerei, a prezentat potențialul economic și investițional al orașului și a relatat despre deschiderea primăriei față de consolidarea cooperării cu partenerii de dezvoltare.

Primara-interimar a informat Ambasadorul despre proiectul  „Canalizarea unui sector din orașul Sângerei”, început și nefinalizat de guvernarea trecută.  Lucrările cu privire la stația de epurare din oraș s-au stopat din anul 2014. Agentul economic SRL „ VALIS”  a înfăptuit lucrări de circa 70%. Costul total al proiectului este de peste 28 milioane de lei la care contribuția primăriei Sângerei constituie puțin mai mult de 5 milioane de lei. Acest proiect este finanțat de Fondul Ecologic Național din Republica Moldova, iar utilajul pentru noua stație de epurare a fost procurat și importat din Republica Lituania. Excelența Sa Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania cu acest scop s-a și deplasat în Sângerei, pentru a se familiariza de starea lucrurilor.”

La rândul Său, Excelența Sa Kestutis Kudzmanas a menționat despre proiectele realizate în Republica Moldova cu suportul Republicii Lituania, problemele și provocările cu care se confruntă ambele state și a confirmat disponibilitatea Republicii Lituania de a susține noi idei de proiecte reciproc avantajoase.

Ulterior, în cadrul vizitei în orașul Sângerei, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova Kestutis Kudzmanas, a vizitat locul proiectului nefinisat „Canalizarea unui sector din orașul Sângerei”.