DISTRIBUIȚI

Ultimul clinchet de clopoțel a sunat și pentru elevii Liceului Teoretic (LT) „Olimp” din orașul Sângerei. La sărbătoarea celor 41 de absolvenți, cu aripi fâlfăinde  spre alte culmi ale vieții, au fost alături profesorii, părinții, bunicii,  oaspeții, printre care președintele raionului Grigore Corcodel și directorul SRL „Gelibert” Vasile Begenaru, îndemnându-i pe absolvenți să-și urmeze cu demnitate locul în societate, pășind de acum încolo, pe o altă treaptă a aspirațiilor.

Angajată într-o navigație haotică, gândul mi-a rămas la această fastuoasă manifestare, care s-a produs sub genericul „ Mai stai clipă, atât de splendid crâmpei… feeric moment, sorbit și fixat, cu toate frumusețile lui, în sufletele și inimile celor prezenți în fața cărora directoarea Ludmila Șișcanu a venit cu un elogiu de toată frumusețea, amploarea și profunzimea minții umane.

Savurând și admirând această oază a tinereții și inocenței, mi-am zis că timpul rămâne a fi nemilos. El le grăbește pe toate, pornind spre marele drum al vieții o nouă generație.

La LT „Olimp”, instituție cu tradiții înrădăcinate, evenimentul festiv a început cu intrarea solemnă în scenă a absolvenților, apariția cărora a fost cu adevărat spectaculoasă. În pas cu ei, și diriginții lor au etalat mândria de a fi educat, în spiritul tradițiilor neamului, discipoli cutezători și inteligenți. Ludmila Șișcanu, directoarea instituției, a apreciat prestanța colegilor pe parcursul anului școlar, dar și efortul elevilor de a păstra în topul celor mai performante instituții de învățământ preuniversitar numele liceului, dovadă în acest context fiind numeroasele diplome oferite celor mai buni elevi. Or,mulți dintre liceenii acestui an de studiu, pârguiți la focul înțelepciunii, au obținut rezultate lăudabile în diferite domenii.

Grigore Corcodel  a apreciat activitatea prodigioasă a colectivului de profesori ai liceului, menționând că fiecare dintre absolvenții promoției curente au cules înțelepciune din experiența dascălilor. „ Este un moment al bilanțurilor unui colectiv  profesoral select, în care emoțiile prilejuite de clinchetul ultimului sunet de clopoțel sunt îmbinate cu sentimente de bucurie pentru caracterele deja formate ale discipolilor. Ludmila Șișcanu este un model de erudiție, devotament profesional și demnitate, perseverență și verticalitate,  o manageră  foarte activă, iar verticalitatea și valabilitatea rezultatelor obținute la evaluările externe sunt un indicator relevant al instituției. O felicit  pentru aceste succese și le doresc tuturor absolvenților să meargă cu înțelepciune în viață. ”

continuarea o puteți găsi în ziarul nr. 22 din această săptămână