DISTRIBUIȚI

 În instituţiile de învăţământ din raion a răsunat ultimul sunet de clopoţel. Anul de studii s-a încheiat pentru  852 de elevi care au fost promovaţi în noul an şcolar, 2019-2020. Pentru ei începe vacanţa mare. Cei 789 absolvenţi ai gimnaziilor şi188 de liceeni, au primit sunetul clopoţelului ca pe un semnal că anii de şcoală s-au încheiat şi începe febra examenelor şi o nouă etapă a vieţii, de după forfota şcolară.

Ultimul sunet de clopoţel a răsunat şi în Gimnaziul „Adrian Păunescu”din satul Copăceni, în cadrul tradiţionalei festivităţi dedicată încheierii unui nou an şcolar în toate instituţiile de învăţământ preuniversitar din raion. Absolvenţii gimnaziului au avut onoarea să fie felicitaţi  cu acest prilej de către şefa Direcţiei Educaţie (DE) Sângerei, Maria BAJURA. În prezenţa corpului de profesori care i-au învăţat, părinţilor, primarului localităţii, ea le-a dorit  viitorilor absolvenţi, dar şi elevilor care au fost promovaţi succese la examene şi o vacanţă fericită.

Gimnaziul este şcoala de unde Maria BAJURA şi-a luat zborul în lumea mare a profesiei de dascăl. Aici a revenit în calitate de manageră a instituţiei, unde a muncit cu dăruire ca la ea acasă, cu profesorii săi, care i-au prins zborul de aripi. Acceptând funcţia de şefă a DE Sângerei, ea a lăsat copiilor de aici şi profesorilor, condiţii bune de instruire,dotate cu tehnică sofisticată,  corpul profesoral înnoit cu cadre tinere, de perspectivă, pentru ştiinţa de carte care se face în instituţia dată.

Dovadă au fost şi multitudinea de diplome, premii şi trofee care le-a înmânat Ludmila PURICE,directoarea –interimar şi care nu încăpeau pe masa cu trofee. Gabriela TÎRŞINA este cea mai bună dintre toţi absolvenţii acestei promoţii. A luat trofee pentru două locuri I la olimpiada raională şi o menţiune. Tot ea a ridicat Trofeul „Gimnazista Anului”. Cel mai   desăvârşit cititor a fost apreciat Ion CLIPA. Echipa de fotbalişti a gimnaziului a câştigat Cupa Turneului republican. Au fost premiaţi şi copiii care nu au admis nici o zi lipsă de la ore, dar şi Cristi MUSTEAŢĂ, campion  naţional la tenisul de masă. Sunt câteva dintre argumentele care  susţin părerea expusă de primarul Cozma SÎRBULEŢ, că „în instituţia şcolară din Copăceni au lucrat totdeauna cu copiii şi cu cartea profesori nu doar buni, dar foarte buni”.

Pentru unii dintre ei, anii de şcoală au intrat şi s-au înscris în registrul amintirilor. Pentru  cei mai mulţi s-au înscris cu o nouă filă în pagina vacanţei mari. Pentru profesorii gimnaziului ei ridică noi culmi în profesiunea de dascăli şi le oferă o nouă speranţă: lucrurile vor merge către  mai bine şi gimnaziul va dăinui prin sfânta sa menire.