DISTRIBUIȚI

Pe fundalul acțiunilor militare din țara vecină, zeci de mii de cetățeni ai Ucrainei au trecut frontiera, în căutarea siguranței în țara noastră. Potrivit Direcției pentru Situații Excepționale Sângerei până la data de 13 martie curent pe teritoriul raionului Sângerei au fost cazate în familii 448 de persoane dintre care 204 sunt copii, însă numărul acestora zilnic este în creștere.

În orașul Sângerei există două centre de plasament temporar pentru refugiaților din Ucraina, Centrul „Emanuel” care la moment cazează 93 de persoane dintre care 43 sunt copii și centrul temporal „Elim”.
În cadrul comisiei pentru Situații Excepționale a raionului Sângerei, care a avut loc la data de 14 martie, Maria Bajura, șef direcție Asistență Socială și Protecție a Familiei a afirmat: „Ceea ce ține de întreținerea refugiaților, sau acordarea necesarului, detergenți sau produse de igienă personală, toate sunt folosite din cadrul bunurilor colectate, din donații. Am avut un lot de donații primit de la diaspora din Italia, și zilnic avem refugiați la noi la direcție, familii cu refugiați, cărora noi le acordăm necesarul, conform solicitărilor.”

În comuna Bălășești la data de 27 februarie au fost găzduiți 49 de refugiați, cei mai mulți originari din regiunea Odessa, Vinița și Kiev.

Continuarea citiți în n.13 din 18 martie 2022