DISTRIBUIȚI

Aurel Curchi, acum businessman din Portugalia, originar din Suhuluceni a donat pentru centrul de plasament de la Sărăteni mașini de spălat, aragazuri și alte ustensile de bucătărie care au fost instalate deja. În imaginea care ne-a oferit-o dna Mariana Ombun, proiectului raionului Telenești refugiați aflați în Centrul de plasament de la Sărătenii-vechi în acest mod își exprimă recunoștința pentru donația care a venit la timp.

”Nu cunoaștem mai multe despre acest pământean al nostru care s-a dovedit a fi generos și modest or, nu a dorit să-și afișeze gestul motivând că de regulă acțiunile de binefacere se fac în tăcere. Donațiile au venit la timp și rezolvă problemele care apăruseră odată cu apariția fluxului de persoane strămutate”,-a remarcat în cadrul ședinței operative care are loc tradițional lui la CR dna Angela Sârbu, șefa DASPF Telenești.
Din informațiile care au fost prezentate la ședință în raion se află peste 402 persoane refugiate între care 172 sunt copii. La Centrul de plasament din Sărăteni se află 32 persoane, la stațiunea de turism rural ”Trei păstori” din Zahareuca -24 persoane, la căminul școlii-internat Căzănești -21 persoane, între care mai mult de jumătate sunt copii cu vârste care cuprind 3 luni până la 18 ani, restul se află în familiile din centrul rațional și din sate.

Continuarea citiți în n.13 din 18 martie 2022