DISTRIBUIȚI

24 de psihologi școlari din 20 de instituții de învățământ din municipiul Chișinău și raionul Sângerei au fost instruiți între 2 martie și 6 aprilie să devină facilitatori în cadrul Programului de educație parentală CONECT – Adolescența pe înțelesul părinților.

Specialiștii și-au dezvoltat competențele în lucru cu părinții de adolescenți, în baza curriculari și Ghidului de implementare a programului CONECT, și au învățat cum să faciliteze online ateliere pentru părinți. Facilitatorii s-au arătat entuziasmați de Stagiul de formare, menționând că „acest curs le-a îmbogățit competențele profesionale și pe baza lui vor organiza sesiuni calitative pentru părinți”.

Din 7 aprilie, psihologii au început să livreze programul CONECT pentru părinții și îngrijitorii adolescenților din municipiul Chișinău și raionul Sângerei. Părinții vor participa la un program complex, compus din 15 sesiuni, unde vor exersa competențe utile în comunicarea empatică cu adolescenții, rezolvarea de probleme, stabilirea regulilor și consecințelor în diverse situații tipice din comunicarea cu adolescenții la așa subiecte precum consilierea vocațională, educație pentru sănătate, participarea în luarea deciziilor și sprijinirea adolescenților în gestionarea bullying-ului.
„Programul CONECT este destinat părinților și reprezentanților legali în grija cărora se află adolescentul, cu scopul de a-i sprijini pe aceștia în creșterea și educația lor, în conștientizarea rolurilor pe care le au și, de asemenea, de a le dezvolta și îmbunătăți competențele parentale”, a menționat Daniela Sîmboteanu, psiholog, coautor și formator CONECT.

„Prin acest program pas cu pas vom arata părinților și adolescenților că perioada adolescenței poate fi și una frumoasă și cu mai puține provocări”, a spus Victoria Gonța, psiholog, coautor și formator CONECT.

Continuarea citiți în n.16 din 16 aprilie 2021