DISTRIBUIȚI
În poză: în momentul primirii darurilor de pace

În perioada 26-30 mai, curent Republica Moldova a luat parte la tradiţionalul eveniment cultural – sportiv internaţional Peace Run-Alergarea pentru Pace. În ziua de luni, 28 mai, participanţii la Maratonul Păcii au ajuns la Sângerei. Pe Piaţa Independenţei a oraşului ei au făcut un popas şi au fost întâmpinaţi de conducerea raionului, de Serviciul Tineret şi Sport al Consiliului raional, de administraţia primăriei oraşului şi au avut parte de un program festiv, prin care li s-a mulţumit pentru promovarea păcii între ţări, popoare şi între oameni.
Această ştafetă globală promovează şi consolidează prietenia şi înţelegerea între oameni şi ţări, prin intermediul unei torţe aprinse, transmisă din mână în mână. Potrivit lui Viorel ONCEANU, specialist principal în cadrul Serviciului Tineret şi Sport, torţa a fost preluată de Republica Moldova din România (Sculeni), din localitate în localitate, din oraş în oraş, ajungând şi la noi, la Sângerei”. Întâlnirea cu alergătorii pentru pace a adunat mulţi admiratori şi susţinători, printre care sportivi de la instituţiile de învăţământ din oraş: Liceul „Olimp”, „Mihai Eminescu” şi „Dimitrie Cantemir”, însoţiţi de profesorii pentru educaţia fizică.
Cu torţa preluată, cu multă recunoştinţă, ţinând-o în mâini şi la inimă, Vasili MARANDIUC, preşedintele raionului, a transmis un mesaj de încurajare în adresa participanţilor la cursa alergării şi le-a spus că locuitorii raionului sunt cetăţeni iubitori de pace, de aceea sunt prezenţi la acest eveniment şi îi aplaudă pe voluntarii alergători pentru pace. Ştiind că sunt din diferite ţări şi pentru prima data în Sângerei, el i-a informat pe maratonişti despre viaţa şi activitatea raionului, le-a vorbit despre tinerii noştri iubitori de sport şi un mod sănătos de viaţă şi despre performanţele sportive obţinute. Preşedintele s-a referit concret la victoria obţinută recent de luptătoarea Victoria BOLOHAN; la Campionatul European Sambo, fiind îndelung aplaudată de delegaţia sportivilor internaţionali.
A continuat comunicarea cu voluntarii păcii primarul oraşului,Gheorghe BRAŞOVSCHI:
„Este un lucru mare ceea ce faceţi Dvs. Susţin cu tot sufletul Maratonul Păcii pe care-l promovaţi. Pacea este un lucru sfânt. Noi trebuie să trăim în pace ţară cu ţară, popor cu popor, trebuie să domine pacea între oameni şi comunităţi. Doar aşa ne vom integra şi ne vom regăsi în comunitatea europeană. Mai am alte motive care mă determină să susţin Cursa de alergări: nu doresc ca tinerii să cunoască urgia războaielor. Cetăţenii noştri, în mare parte tinerii, au suferit şi şi-au pierdut vieţile în războiul din Afganistan, mai târziu în conflictul de pe Nistru. Mult mai înainte bunicii noştri au căzut în războiul al II-lea mondial. Nu mai dorim nimeni niciodată să cunoască aceste suferinţe şi urgii. Susţin şi mă alătur acestei curse pentru pace.”…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 22 din această săptămână