Florile prezentului și speranța viitorului

Florile prezentului și speranța viitorului

65
DISTRIBUIȚI

Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în lume în anul 1953 și a fost sponsorizată de către Uniunea Internațională pentru Bunăstarea Copilului din Geneva.
Se zice, că ideea de a avea o zi internațională a copilului i-a venit unui elev de clasa a VIII-a, Rubab MANSOOR. Mai apoi această inițiativă a fost acceptată și adoptată cu statut de sărbătoare internațională de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite.
Pe parcurs mai multă lume a ajutat și a contribuit la stabilirea temeiniciei acestei idei, încurajând și alte țări să selecteze o zi pentru această sărbătoare internațională. Deocamdată nu se știe exact de ce anume 1 iunie a fost aleasă ca Zi Internațională a Copilului. O singură teorie care poate fi menționată este aceea că un Consul General Chinez din San Francisco (SUA) a adunat un număr mare de copii orfani chinezi pentru a celebra Festivalul Bărcii Dragonului, manifestarea desfășurându-se la 1 iunie.
Însă, oricare ar fi adevărul, cert rămâne faptul, că Ziua Internațională a Copilului a devenit o importantă sărbătoare, care este marcată prin poezii spuse de copii și pentru copii, în cadrul căreia sunt organizate diferite acțiuni dedicate copiilor și desfășurate cu implicarea lor. Exact cum va fi și 1 iunie 2018, când în toate localitățile din raion vor fi omagiați copiii – florile prezentului și speranța viitorului.