DISTRIBUIȚI
În poză: imagini de la expozițiile culinare

Ediţia a VIII-a a Festivalului Sarmalelor şi Plăcintelor s-a desfăşurat duminica trecută la Chişcăreni, având genericul „Vă poftim cu drag la Chişcăreni”.Au participat colective artistice: vocale, folclorice, de dans atât din localităţile raionului,cât şi de peste hotare. Artiştii au imprimat Festivalului Sarmalelor şi Plăcintelor senzaţii tari.

Prin viziunile sale regizorale, Valeriu RUSU,şeful Secţiei Raionale de Cultură, responsabil de partea artistică a festivalului, a impresionat prin organizarea prestaţiei colectivelor.
Prima încântare a provocat-o prin Parada colectivelor artistice participante, de la poarta de intrare în Grădina Boierească până la scena mare. În aplauzele şi admiraţia invitaţilor la festivitate şi a oaspeţilor, aceştia au defilat, demonstrând frumuseţea portului popular. Evoluând în scena mare, fiecare colectiv a fost mulţumit pentru bucuria cântecului şi a dansului dăruită, prin Diplome de gratitudine şi cadouri, oferite din partea primăriei localităţii, Consiliului Raional şi Secţiei de Cultură.
Spectacolul muzical prestat în scena festivalului a ţinut sărbătoarea în fierbere de emoţii frumoase. Acesta a fost un balzam pentru altă categorie de participanţi la festival, meşterii populari şi pentru gospodinele care au expus bucatele în pavilioane culinare,cele care au organizat pentru publicul vizitator Casa Mare,expoziţii cu lucrări ale meşterilor populari. Fiecare expoziţie de bucate, de lucrări confecţionate a fost apreciată cu cadouri şi Diplome.