Mult stimați dascăli

Mult stimați dascăli

119
DISTRIBUIȚI

Înălțătoare și frumoasă este tradiția de a sărbători la 5 Octombrie Ziua Pedagogului. Venirea noastră către ei este plină de evlavie, dragoste și nostalgie. Dar ea mai conține și multă stimă, respect și recunoștință. Astfel, mergând spre dascălii noștri în zi de sărbătoare căutăm să alegem și să enunțăm cuvintele cele mai frumoase, deosebite și binevenite. De fiecare data înțelegem cu deznădejde că încă nu am rostit frazele cele mai profunde, nu am găsit cuvintele care ar exprima adevărul.
Suntem conștienți că și de data aceasta nu vom putea alege cuvintele meritate pentru corpul didactic din raion. Însă le mărturisim, că frazele simple poartă încărcătura unei imense stime pentru tot ce fac dascălii pentru munca lor titanică, faptul că au lansat în lumea mare multe promoții de elevi, că în fiecare din ei și-au lăsat câte un pic de suflet și le-au transmis profunde cunoștințe.
Stimați profesori, Vă dorim multă sănătate și realizarea tuturor dorințelor. Fie ca cei care Vă sunt dragi și apropiați să Vă susțină mereu în toate. Cei pe care i-ați învățat ani la rând și acum au ajuns la funcții înalte: conducători de diferite ranguri, miniștri, parlamentari etc. să se gândească și la salariile Dumneavoastră, care sunt cu mult mai mici decât ale Dumnealor.
Să sperăm că odată și odată se vor întoarce cu fața spre învățământ, spre cei care i-au făcut oameni și au ajuns acolo sus…
Fie ca învățăceii Dvs. să spună permanent că Vă vor rămâne până la sfârșitul vieții recunoscători pentru tot. Vă dorim ca razele soarelui să nu usuce roua recunoștinței de pe buzele discipolilor Dumneavoastră.
Cu profund respect, echipa ziarului