DISTRIBUIȚI
În poză: depuneri de flori la bustul lui EMINESCU

Astăzi, 15 iunie, la bustul din preajma liceului din Sângerei ce-i poartă numele, marele și nespus de dragul nostru EMINESCU ne așteaptă gânditor, ca întotdeauna, preocupat, am impresia, mai mult ca niciodată de problemele noastre vitale. Că va fi chiar așa, ne vom convinge, ascultând pledoriile îndrăgostiților de versul eminescian. Reprezentanți ai Consiliului raional, primăriei orașului Sângerei, funcționari, oameni de cultură, persoane îndrăgostite de creația marelui geniu, profesori, tineri, elevi – vor veni cu flori, cu poezii din nemuritoarea lui operă, inspirate sau dedicate lui EMINESCU, dar mai ales, cu nemărginita noastră dragoste pentru tot ce are mai sfânt și mai frumos neamul românesc – geniul de neegalat nicăieri în lume al Marelui nostru Poet.

EMINESCU ne va mai asculta o dată, cum ne ascultă întotdeauna, de câte ori ne atingem de preacuratele-i versuri, și vom avea din nou impresia că ne-a binecuvântat în lupta pe viață și moarte.
Păstrându-i mereu vie memoria, dar mai ales sărutându-i în fiecare zi versul plecându-ne asupra operei, noi îl apărăm pe marele EMINESCU, pentru că este temelia a ceea ce înseamnă spiritualitate românească. Și nu putem face educație națională, educație civică, în absența valorilor noastre nepereche.
EMINESCU pentru majoritatea neamului nostru, este sărbătoarea de fiecare zi, fiecare dintre noi trebuie să păstreze acest sentiment de măreție și de mare cinste, fiindcă anume neamului nostru i s-a dat acest mare creator, acest nume – EMINESCU.
Chiar dacă astăzi sunt încă mulți care n-au citit încă până la capăt poezia lui și se dau cu părerea, încercând să-l demoleze pe acest mare creator al neamului.
EMINESCU este cel mai al nostru, ne-a ajutat să supraviețuim într-un timp foarte greu pentru destinele noastre. EMINESCU trebuie citit zilnic…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 24 din această săptămână