DISTRIBUIȚI

Cât mai urgent trebuie să mergem la anticipate. Pandemia de COVID-19 o să mai dureze mult și bine. Și vaccinarea se tergiversează în acest sens, ca să se mențină starea de sănătate publică încordată, riscantă pentru orice acțiuni și adunare de popor într-un scop bine determinat, cum ar fi declanșarea alegerilor anticipate. Actualii guvernanți din „majoritate” să mai poată invoca că starea provocată de pandemie e gravă, nu e loc de anticipate.
Vera TABARCEA

Sunt clare lucrurile. Tensionat este sufletul poporului alegător, acel care îi este silă de Dodon, Bolea și toți „așii lui”. Ne întrebăm și întrebăm oameni diferiți, din sânul poporului necăjit, dar cu speranțe în suflet: dacă alegerile anticipate sunt soluție sau ne vor duce într-un nou hău, fără precedent, pe liman tot cu Sor, Dodon, transfugii lui Sârbu. Molima din parlamentul țării se răsfrânge și în raioane. Știu oamenii lucrul acesta. Îl văd, îl simt, îl trăiesc și îl detestă, ca pe molima COVIDULUI. Sunt pregătiți să taxeze, nemijlocit în alegerile parlamentare anticipate, pe care le așteaptă cu sufletul la gură. Să taxeze pe cei care s-au vândut, care i-au trădat, s-au îmbogățit cu votul lor, devenind acolo, sus, în vârful puterii cine se cred. Au uitat de unde au plecat și cu al cui vot de aur s-au pricopsit cu fotoliu de parlamentar. Pentru că au greșit cărările, uitând că ieri erau pentru Maia Sandu, azi fac front comun și majorități cu dodoni și șori: și mister, dar și abis.
Dar sunt siguri că vor asigura misterul.

Potrivit lui Nicolae Grejdieru, „alegerile parlamentare anticipate nu pot să aducă mai mult rău decât ne-a adus acest Parlament.

În acest sens cei tineri, cum este Igor Crihan, profesor de istorie (la Liceul „Olimp” Sângerei și Gimnaziul ”Alecu Russo” Sângereii Noi) susține că clasa politică, mai bine zis actuala „majoritate parlamentară” trebuie schimbată, fiindcă sunt dezamăgiți de eficacitatea și potența acestui legislativ.

Mihai Chisaru din or. Sângerei susține: „Cu cât mai repede, cu atât mai bine ar fi să mergem la alegeri anticipate. Acest parlament plin de trădători nu ne reprezintă. Este o mizerie a demnității umane.

Continuarea citiți în n.16 din 16 aprilie 2021