DISTRIBUIȚI

După cum înţeleg din publicaţiile unor „formatori” de opinii, reiese că unioniştii care pledează pentru unirea cu România sunt duşmani, iar unioniştii care vor cu Rusia sunt statalişti şi patrioţi. Unioniștii care vor unire cu România merg la Poduri de Flori şi întind pânze tricolore de 100 metri, pe când unioniştii care vor cu Rusia, ameninţă că vor scoate armele, dacă e necesar, vor găsi și muniţii (de la adunarea găgăuzilor si voievozilor).
Unioniştii care vor unire cu România cântă si dansează pe scenele de la Chișinău, Bălți, Iași, Bucureşti și Craiova, iar unioniştii care vor cu Rusia sunt chemaţi de unii lideri, dar și de preşedinte, pe front, pe baricade, ameninţă cu război civil. Unioniştii care vor unirea cu România au luptat pentru Adevărul Istoric, Valorile naţionale, Limbă şi Alfabet, au susţinut şi votat Declaraţia pentru Suveranitate și Declaraţia de Independență, iar unioniştii care vor cu Rusia au luptat pentru menţinerea Imperiului Sovietic, au votat împotriva Declaraţiilor de Suveranitate și de Independenţă, iar apoi, ieşind din buruiene, îi găsiţi cocoţaţi în organele puterii, cu aere de mari Patrioţi și luptători pentru binele poporului. La fel vor proceda şi atunci când se va produce Unirea cu România, ei se vor da drept mari luptători pentru „Ideal”, iar „formatorii” de opinii, vor schimba din nou căciula.
Deoarece Republica Moldova se află în zona de interese ale marilor puteri, banii vin pe două direcții. Banii din Europa şi de la Guvernul României, vin pentru implementarea reformelor, reparaţia drumurilor, şcolilor şi grădiniţelor, a teatrelor și centrelor de cultură şi sănătate. De cealaltă parte, banii din Rusia vin clandestin prin Bahama, ţară din Africa, pentru destabilizare, dezinformare, susţinerea unor partide, mişcări „stataliste”,(vedeţi către panouri şi corturi împânzesc oraşele și satele, deservite de „voluntari” plătiți cu bani grei, chemând la ce vrei, numai nu la unitate).
Cu siguranţă, la unirea cu România sau cu Rusia pământul va ramâne pe loc, nu-l va căra nimeni cu desaga nici la București și nici la Moscova…

Bogdan CONSTANTIN, locuitor al satului Heciul Vechi

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 12 din săptămâna aceasta