DISTRIBUIȚI
În poză: generația de aur a centrului

Astăzi, când schimbările pe piaţa muncii se produc extrem de dinamic, pe neaşteptate te poți întâlni cu una din două dificultăți legate de: meseria ta de mâine, precum și oportunitatea de a-ți dezvolta visul legat de cariera de mai departe într-o instituție cu cadre profesioniste, care pregătește meseriași corespunzători. „Centrul de Formare Profesională și Ghidare în Carieră pentru Tineri” din satul Grigorăuca (CFPGCTG) are rolul de a crea suportul necesar tinerilor în planificarea informată a viitorului, a unei profesii pe care aceștia o necesită.

Instituția respectivă a luat naștere în anul 2005, creată la început ca ONG, finanțată fiind de Guvernul Republicii Austria prin intermediul AO „Hilfswerk – Austria” activând cu numele de „Centrul de instruire a Copiilor și Tineretului” până în anul 2011. Conform administrației centrului, un aport considerabil pentru ca instituția să- și înceapă activitatea l-a avut șeful adjunct al Direcției Educație Sângerei, Mihai CURCIUC, căruia îi sunt recunoscători atât colectivul profesoral, cât și absolvenții instituției respective. La finele anului 2011 a fost semnat contractul de donație între Consiliul raional Sângerei și AO „Hilfswerk- Austria”, în urma căruia centrul a fost transmis în gestiunea Direcției Educație a Consiliului raional Sângerei. Tot atunci, instituția a dobândit noua sa denumire: Centrul de Formare Profesională și Ghidare în Carieră pentru Tineri.
Centrul s-a bucurat permanent de un număr impunător de tineri cu inițiativă, dornici de a-și căpăta un rost, de a îmbrățișa profesia râvnită, ba chiar mai mult: de a-și deschide propria afacere atât în țară cât și după hotarele ei. De dorul lor, a absolvenților, instituția și-a deschis recent larg ușile, în cadrul sărbătorii: „Întâlnirea cu absolvenții”, pentru a se bucura de reușitele și istoriile de succes ale fiecarui discipol în parte.
„Instruirea niciodată nu a fost atât de practică ca la CFPGCTG. Afirm acest lucru din mai multe motive: eram destul de sceptică, când după concediul de maternitate, cu studiile universitare pe care le dețin, nu puteam să-mi găsesc un loc de muncă în satul unde locuiesc. Am hotărât atunci să mă specializez în profesia de frizer, aici în cadrul centrului și îmi respect decizia luată…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 12 din această săptămână