DISTRIBUIȚI
În poză: Veaceslav NICIC, Silvia ȚURCANU, Andrei DARIE

La Chişcăreni a fost lansat un nou traseu turistic al comunei şi al caselor rurale nou create. Evenimentul de lansare a avut loc în cadrul ediţiei a VIII-a a Festivalului Sarmalelor şi Plăcintelor, activitate de promovare a imaginii comunei şi a tradiţiilor bucătăriei naţionale, specifice locului.

Lansarea noului traseu turistic a demarat cu ceremonia oficială de deschidere a Centrului de informare turistică şi de promovare a tradiţiilor localităţii.Acesta este amplasat în clădirea Şcolii lui Casso, prima cu predare în limba română din Basarabia, acum 150 de ani. Activitatea a fost realizată în cadrul proiectului de dezvoltare a economiei locale, de promovare a potenţialului turistic al localităţii, implementat cu PNUD Moldova / Proiectul Migraţie şi Dezvoltare Locală. Potrivit acestor investitori „succesul în proiect constă în curajul şi spiritul de iniţiativă al primarei Silvia ŢURCANU şi al grupului de lucru pentru această iniţiativă. Au putut atrage cofinanţatori precum Asociaţia Obştească a Băştinaşilor-Chişcăreni şi AO„DVVD Internaţional Moldova”.
La activitatea-cheie, ceremonia oficială de inaugurare a centrului, au fost prezenţi: administraţia raionului Mihail BÎRSAN, Ion CEBOTARI, Nicolae ROPOT, Teodor DONOS, Valeriu GOLBAN, reprezentanţii PNUD,delegaţiile din Franţa şi din judeţul Prahova, comuna Drajna, România, preşedintele Asociaţiei Băştinaşilor Chişcăreni,Veaceslav NICIC şi directorul executiv al asociaţiei respective, Nicolae SPÎNU, grupul de meşteri populari din localitate, împreună cu Maria NEAGA, primari din localităţile raionului. În mesajul său de salut, Silvia ŢURCANU, primara comunei a împărtăşit bucuria realizării şi lansării noilor oferte turistice: „Este al doilea proiect care-l reuşim prin susţinerea acestor investitori şi a localnicilor. Anul trecut în cadul Festivalului Sarmalelor şi Plăcintelor am lansat Proiectul „Grădina Boierească”.Anul acesta ne bucurăm de reuşita proiectului traseelor turistice, dechidere către o zonă turistică atractivă .Obiectivul nostru este ca la fiecare ediţie a festivalului să lansăm câte un nou proiect. Mulţumesc din suflet investitorilor care ne-au susţinut, cât şi cetăţenilor, Asociaţiei Băştinaşilor care ne-au sprijinit enorm de mult. Este un proiect care ne va aduce beneficii economice, vom atrage turiştii şi ne vom promova localitatea, tradiţiile şi obiceiurile. Zona turistică Chişcăreni va fi atractivă, nu mai puţin ca Saharna”…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 36 din această săptămână