DISTRIBUIȚI
În poză: imagine de la inaugurarea turneului

În viaţa sportivă a raionului Sângerei s-a înscris cu excelenţă un eveniment sportiv cu conotaţii internaţionale. Este vorba de Turneul la Judo în memoria profesorului – antrenor VASILE TABARCEA. Acesta a adunat 229 de participanţi din Republica Moldova, Ucraina şi România şi s-a desfăşurat la aer liber, pe terenul sportiv, nou construit al Școlii de Sport „Dumitru ATANASOV”.

Acest concurs este organizat an de an, în fiecare început de octombrie, cinstindu-se prin această activitate comemorativă numele celui care a promovat şi a însufleţit acest gen de sport şi a lansat apel către vremuri şi generaţii: „Lăsaţi copiii să practice judo-ul.” Discipolul regretatului antrenor, Ştefan PATRON, i-a preluat ştafeta şi-i implementează în practică îndemnul. El an de an organizează turneul, însufleţindu-l prin implicare şi profesionalism, onorând numele şi fapta antrenorului regretat: „În premieră pentru Republica Moldova şi Federaţia JUDO în actuala ediţie a turneului, am invitat la Sângerei arbitri neutri din România, care au lucrat pe tatami şi au arbitrat luptele concurenţilor judocani”, a precizat Ştefan PATRON.
Turneul a fost inaugurat printr-un moment festiv dedicat regretatului antrenor.Viorel ONCEANU, şeful Secţiei Tineret şi Sport de la Consiliul Raional a dat start competiţiilor şi a remarcat importanţa activităţii date în popularizarea judo-ului ca mod sănătos de viaţă, ca modalitate de perfecţionare a măiestriei sportive şi obţinerea experienţei competiţionale, antrenarea tinerilor generaţii în practicarea acestui gen al sportului. Invitaţi de onoare precum antrenorul emerit al Republicii Moldova, Iulian PIATCOVSCHI a răscolit amintiri memorabile despre felul de a fi şi atitudinea de înalt profesionalism al regretatului coleg şi antrenor Vasile TABARCEA şi a propus păstrarea unui minut de reculegere. Ghenadie MELIŞCHEVICI, preşedintele Fedearaţiei de Lupte SAMBO din R.Moldova a remarcat faptul că: „promovarea judo-ului şi antrenarea copiilor în acest gen de sport la Sângerei este rezultativă, permite înscrierea filelor de aur în istoria sportului: preşedintele Federaţiei Naţionale Judo Andrei GOLBAN de pe aceste tatami şi-a luat avântul. Cu demnitate v-a reprezentat la Campionatul European de Sambo Victoria BOLOHAN, actualmente antrenoarea Secţiei Judo. Discipolul secţiei Sorin PATRON a câştigat titlul de campion naţional judo printre juniori”.
Printre cele 21 de echipe participante la turneul comemorativ, echipa care a reprezentat Secţia de judo a Şcolii de Sport locale a înregistrat victorii locul I şi a câştigat cele mai multe medalii. Ea a fost formată din discipolii antrenorilor secţiei Viorel MIDRIGAN, Victoria BOLOHAN şi Ştefan PATRON.