La ce bun frontiere când inima nu are bariere?

La ce bun frontiere când inima nu are bariere?

44
DISTRIBUIȚI

Am citit cu mare atenție articolul intitulat „Basarabenii se află într-o dureroasă căutare de sine” publicat în ziarul „EN” și mi-a plăcut gândurile și rândurile scrise. Am hotărât să aștern pe hârtie și eu niște gânduri bizare. De foarte multe ori mă prindeam la ideea de a pleca din țară. Acum sunt mereu căznită să găsesc un răspuns: „De ce lumea pleacă de acasă, și satele noastre zac părăsite?” Uite că am găsit răspunsul și chiar pentru prima dată am fost și eu tentată să-mi părăsesc țara, pentru că dacă o ținem tot așa, atunci nu mai avem viitor.
Ciudat însă, căci în una din zile, când protestele de amploare erau în toi, am fost întrebată de o cunoștință plecată în Franța „Ce mai face Moldova lui ȘTEFAN?”. La auzul acestor cuvinte m-au inundat nori de lacrimi, căci realizez că Moldova lui ȘTEFAN aproape că nu există, doar dacă o căutăm în trecut. Trist, foarte trist e că, degrabă, nici acolo nu o vom găsi. Oare noi, sângele Moldovei, nu mai avem forță să pulsăm în venele ei? De cine ne este frică? De cei care ne fură și vând țara?… Ei nu au curajul să iasă în fața mulțimii care se adună la mitingurile pașnice și să dea răspuns la întrebările ce-i macină pe cetățenii, care-și caută dreptatea furată, miliardele dispărute, de cei care sunt cu Dumnezeu pe buze, dar îl pângăresc în același timp cu amenințări. Ei, recurg la cele mai teroriste trucuri, arestând oameni nevinovați, fabricându-le dosare, alungându-i din țară etc. Actualii nu dau dovadă de eroism, ba din contra, neputința îi stimulează să se alimenteze din aceste mizere tactici. Puterea suntem noi, căci, în fiecare din noi respiră un ȘTEFAN VODĂ, un MIHAI VITEAZUL. Să le dăm posibilitate să supraviețuiască prin faptele noastre de-ai face pe străini să învețe a fi subordonați, pentru că Moldova nu naște trădători, corupți, bandiți, oligarhi…  Ea zămislește spirite nemuritoare.
Să acționăm în continuare fără teamă, pentru că străinii au fost cea mai mare greșeală a acestui popor, fiindcă noi i-am lăsat să coordoneze, dar tot noi îi putem detrona. Toate câte s-au întâmplat până acum în biata noastră țărișoară sunt consecințele părinților și buneilor noștri care au votat cu patru ani în urmă actualii guvernanți, deputați, iar ca răsplată ce avem?…

Elena FRUNZĂ, unionistă, studentă din raionul Sângerei

continuarea o puteți citi în ziarul numărul 36, al acestei săptămâni