DISTRIBUIȚI
În poză: porțiune a drumului de ocolire

După o perioadă de aproape doi ani, drumul de ocolire a orașului Sângerei, a fost redeschis. Cu toate că lucrările de reparație a drumului, nu au fost finisate, autoritățile orașului au insistat pentru redeschidere, din cauza ambuteiajului și discomfortului produs de transportul care tranzita localitatea.
În legătură cu lucrările de reabilitare a drumului R 14 Bălți – Sărăteni, sectorul de drum km 26+ 600- km 34+ 000 (centura orașului Sângerei), cu lungimea de aproape șapte kilometri, a fost sistată încă în anul 2016, pentru a fi reparată. După ce lucrul a fost început, compania portugheză MSF ENGENHARIA S.A, responsabilă de executarea lucrărilor, nu şi-a îndeplinit obligaţiunile, de aceea, autorităţile au reziliat contractul şi la moment se caută altă firmă care se va ocupa de reabilitarea acestuia. Aglomerația produsă de transportul care tranzita orașul se făcea simțiță cu toate că s-a depus efort pentru a minimaliza impactul traficului rutier atât pe strada centrală a orașului cât și pe celelalte drumuri de ocolire pe care circulau autocamioane cu tonaj mare.
„ Am insistat pentru ca să fie redeschis drumul de ocolire a orașului Sângerei, apelând la insituțiile responsabile de stat. Motivul îl cunoaște fiecare locuitor din Sângerei: inconvenienţele create prin supraîncărcarea cu transport a străzii centrale a orașului, care se ridica la aproximativ 4000 de automobile pe zi, din cauza cărora erau create ambuteiaje şi mult zgomot. Mă bucur că problema a fost auzită, cu toate că lucrările de reparație a centurii nu au fost scoase la capăt….

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 15 din această săptămână