DISTRIBUIȚI
În poză: Ion GHEȚIU, Anatolie ANDRIUȚĂ

Colaboratorii Secţiei raionale Situaţii Excepţionale au avut parte de aprecierea curajului şi implicării în situaţii excepţionale pentru salvarea şi protejarea vieţii cetăţenilor. Festivitatea dedicată Sărbătorii Profesionale a Salvatorilor a avut loc într-o atmosferă festivă, dominată de admiraţie pentru jertfa de sine a acestora ce conferă încredere şi siguranţă comunităţii.

La festivitate au fost invitaţi şi onoraţi colaboratorii Unităţii de Pompieri şi Salvatori din Sângerei, din oraşul Biruinţa, de la Punctele de Salvatori din localităţile Drăgăneşti şi Chişcăreni. Bravul corp de salvatori şi pompieri s-a bucurat de prezenţa colegilor – veterani, de la care au preluat experienţa, au învăţat curajul de a fi de veghe în slujba idealului de a salva vieţi omeneşti.
Mesaje de profundă recunoştinţă salvatorilor, celor dintâi chemaţi, care mereu îşi pun viaţa în pericol au rostit invitaţii de onoare ai festivităţii. Mihail BÎRSAN, vicepreşedintele raionului, în numele Consiliului raional, a exprimat recunoştinţe pentru curajul şi operativitatea cu care intervin în diferite situaţii cu risc pentru viaţa. El le-a dorit din orice misiune să se întoarcă vii şi sănătoşi în unitate şi în familiile lor. Pentru a-şi proteja şi mai sigur viaţa, sănătatea la locul de muncă şi de intervenţie, salvatorii au avut parte de o surpriză inedită. Băştinaşul Anatolie ANDRIUŢĂ, preşedintele Asociaţiei Republicane a Poliţiştilor şi Salvatorilor veterani a dăruit corpului de salvatori din raion mai multe seturi de echipamente, pe care le-a obţinut dezinteresat, printr-o colaborare frăţească şi de caritate a sa cu prietenii din Germania, oameni de bună credinţă…

mai departe puteți găsi în numărul 15 al ziarului din această săptămână