Zece pe linie la bacalaureat

Zece pe linie la bacalaureat

480
DISTRIBUIȚI

Zece pe linie la bacalaureat

  Adriana Buţcu a susţinut examenele la bacalaureat cu nota 10 pe linie. Ea este absolventa Liceului Teoretic„Alexandru Agapie”din satul Pepeni şi unica tânără studioasă din raion care a susţinut bacalaureatul doar pe note de 10. Eminentă la învăţătură, Adriana completează echipa constituită din 11 tineri ca si ea, de la liceele din republică care au atins aceeaşi performanţă.

 Vera Tabarcea

    În rezultatele strălucite la susţinerea bacalaureatului,ea descifrează pasiunea ei pentru cunoaştere şi  pentru carte. Succesele în susţinerea bacalaureatului numai pe  note de 10,vin după alte performanţe pe care tânăra studioasă le-a înscris pe parcursul studiilor în liceu. Ea a înregistrat cea mai înaltă medie dintre liceenii Instituţiei Publice Liceul Teoretic  „A.Agapie”. A participat la olimpiadele  republicane pe disciplini şcolare, unde cunoştinţele sale înalte  au fost   apreciate cu  premii şi menţiuni la mai multe  discipline şcolare .

     Valentina Caplinscaia, preşedinta Centrului de bacalaureat  din raion ,unde Adriana Buţcu a susţinut sesiunea a spus:,,În calitate de preşedintă a Centrului de bacalaureat m-am bucurat  enorm  că această performanţă a fost înregistrată la noi. Dintre 11  tineri studioşi din republică cu zece pe linie la susţinerea bacalaureatului este  şi  Adriana Buţcu. Am felicitat-o cu mult drag şi cu sentimente de mândrie pentru reuşitele sale. Este un început atât de frumos pentru o nouă etapă a vieţii  acestei talentate tinere. Felicit  părinţii, care au ştiut să-i cultive dragostea de carte şi s-o încurajeze să studieze temeinic şi profund. Mă bucur pentru colegii mei,profesori de la Liceul  „A.Agapie”, care în rezultatele  elevei  îşi văd rodul muncii lor de dascăli de vocaţie.” 0

 Cu 10 pe linie la susţinerea sesiunii de bacalaureat, Adriana  Buţcu are toate drumurile deschise  Or instituţiile  de învăţământ superior din ţara noastră cât şi cele din străinătate îi deschid larg uşile şi îi fac loc în banca lor. Modestă din fire, Adriana Buţcu nu vede nimic ieşit  din comun în  performanţele ei de studii. Îi place să înveţe, are pasiune faţă de carte şi  de fiecare izvor care-i aduce o informaţie nouă şi o ajută să descopere cunoştinţe noi. Ştie cu siguranţă că: „ Îmi voi  continua studiile în România. Până  atunci fac un respiro şi o admir pe mama cât de fericită este pentru  rezultatele mele la susţinerea bacalaureatului”. Sunt nespus de fericiţi pentru situaţia Adrianei părinţii săi, Irina şi Victor Buţcu. Mai mare în familie, Adriana este model şi inspiraţie în dragoste de  carte pentru cele două surioare mai mici, cărora le-a lăsat poruncă : în lipsa ei să o ajute pe mama şi să înveţe tot atât de bine cum a învăţat ea, sora mai mare.

   Succese şi noi performanţe  îşi dorim la facultăţi  prestigioase. Să te menţii pe podiumul de model pentru semenii tăi şi  pentru generaţia tânără care o reprezinţi.  Ea are nevoie de modele,  unul dintre ele fiind  tu, tânăra cu zece pe linie  la susţinerea bacalaureatului.  

 

 

„Cel mai mult m-am temut pentru istorie”

Tânăra a absolvit profilul umanist, prin urmare, citirea articolelor istorice era la ordinea de zi. „În pregătirea mea pentru examenul de BAC un rol deosebit au avut-o profesoarele mele, care ne-au pregătit și ne-au încurajat. Cel mai mult m-am temut pentru istorie, de aceea am luat de la bibliotecă toate manualele X-XII de istorie și le-am citit în zilele dintre BAC ul de engleză și istorie.”

 

Totuși, Adriana recunoaște că a învățat sistematic și în toți trei ani de liceu a depus multă silință ca să nu să se dezamăgească în propriile forțe. Experiența ei a fost ca și desprinsă din filmele cu ghicitori. „Iarna asta diriginta mi-a zis: „Mai știi, poate iei 10 la toate examenele și vin și-ți iau interviu” și eu acum chiar râd de această coincidență”.

Sursă: Vera Tabarcea

Cititi in continuare in ziarul EN nr. 26 din 5 iulie.