DISTRIBUIȚI
În poză: Ştefan GOREA

Ştefan GOREA este unicul bărbat bibliotecar, care se simte confortabil în eternitatea cărţilor şi printre cele 46 de bibliotecare doamne şi şefe dintre 47 instituţii de carte câte le avem în raion. În Biblioteca Publică din Iezărenii Vechi el este stăpânul.

De Ziua Bibliotecarului, la 23 aprilie, cărţile se bucură pentru el,căci sunt iubite.
Datorită lui răspund pentru că el, bărbatul-bibliotecar vrea şi poate face ca ele să răspundă, să fie vii şi utilizate, convins că în bibliotecă vine sufletul să se bucure, iar gândurile să muncească. Multă viaţă dăruieşte instituţiei de carte din localitate bibliotecarul Şefan GOREA.Utilizatorii sunt mult încântaţi de fondul de carte îmbunătăţit la insistenţa sa şi de serviciile moderne pe care le promovează biblioteca insufleţită de spiritul bibliotecarului. Ca utilizatori „ne simţim mult mai fericiţi, mai bine informaţi, mai satisfăcuţi de carte şi de lectură, folosind fondul de carte completat al bibliotecii. Cu cel vechi nesatisfăcător, cu ediţiile învechite, depăşite de timp, nu ne împlineam interesul de lectură şi de cititori bine informați. Neatractivă era starea deplorabilă a multor titluri de carte”, am reţinut gândurile – regrete ale utilizatorilor din bibliotecă.O situaţie şi mai drastică era la compartimentul literatură pentru copii, unde puţine cărţi corespundeau cerinţelor micilor utilizatori.
„Ţinând cont de situaţia critică a fondului de carte al bibliotecii şi folosind unele dintre abilităţile căpătate în decursul instruirilor la trainingul „Advocacy”, biblioteca s-a implicat activ în soluţionarea pozitivă a problemei. Au fost susţinute discuţii cu consilierii din Consiliul comunal, invitându-i în incinta bibliotecii pentru a le demonstra practic starea reală a lucrurilor”, a spus şeful instituţiei. El nu s-a oprit doar la realizarea acestui moment. Ştie că primarul Victor BUCEAȚCHI este omul care ca nimeni altul înţelege lucrurile aşa cum ele normal trebuie să funcţioneze şi pune umărul. L-a înţeles şi pe Ştefan, bibliotecarul şi prietenul cărţilor şi pe utilizatorii de carte, cu biblioteca încadrată în multe servicii moderne. Fără nişte schimbări benefice, nu era posibil să mergi pe paşii modernizării de mai departe. Şi l-a susţinut, intervenind cu sprijin. L-a ajutat ca biblioteca să devină o istorie de succes. APL a alocat mijloace financiare în sumă de 5000 lei, căutând aceste posibilităţi financiare necesare pentru procurarea literaturii noi…

continuarea o puteți găsi în ziarul numărul 16 din această săptămână