DISTRIBUIȚI
În poză: echipa învingătoare

Centrul de Sănătate Chişcăreni a câștigat recent trofeul de Laureat al „Galei Premiilor pentru Sănătate”, ediţia a V-ea, care s-a desfăşurat la nivel naţional cu genericul „Acoperirea universală cu servicii medicale – pentru fiecare şi oriunde”.
Unsprezece trofee au fost înmânate celor mai buni lucrători ai sistemului de sănătate din republică, care s-au remarcat prin realizări deosebite pe parcursul anului 2017.
Echipa IMSP Centrul de Sănătate Chişcăreni, condusă de medicul de familie Elena CARAUŞ a ridicat trofeul „Cea mai bună echipă a medicului de familie”. Potrivit şefei echipei „Acest trofeu vine să încurajeze recunoaşterea şi aprecierea lucrătorilor medicali şi ne onorează să fim și mai departe implicaţi cu suflet şi vocaţie în grija pentru sănătatea populaţiei, care o deservim”.
Evenimentul a fost organizat şi promovat de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Compania Națională de Asigurări în Medicină. Vicepreşedintele raionului, Mihail BÎRSAN cu referire la acest eveniment a apreciat că trofeul câștigat de echipa de la Centrul de Sănătate Chişcăreni este o onoare pentru raion şi sistemul de sănătate primar. Este un model de bună practică în domeniul sănătăţii. Specialişti ca doamna doctor, Elena CARAUŞ şi colegele sale asistente medicale Liudmila DRAGAN, Angela RUSU şi Mariana BAJIREANU sunt lucrători medicali de valoare care poartă halatul alb cu multă demnitate”.
Potrivit Eleonorei TARTACOVSCHI, şefa Centrului de Sănătate Sângerei, medicii de familie de la instituţiile medicale primare din raion sunt constant apreciaţi în cadrul Galei Naţionale a Premiilor în Sănătate. În ediţia trecută Centrul de Sănătate Coşcodeni – Flămânzeni a fost nominalizat câştigător.