DISTRIBUIȚI

Profesorii sunt divini

    Octombrie poartă cunună din frunze cărămizii, la urechi cercei din gutuie coapte ale căror miros ademenește și are în suflet sărbătoarea Ziua Profesorului. Toamna, anotimpul doldora de rodul viilor și livezilor, așterne frunze argintii pe cărările către școală. Către ceea ce Vă este de-o viață catedrala zbuciumului și a frământului pentru a semăna lumină ocrotitoare și a aduce încredere în ziua de mâine discipolilor Dvs.. Învățăceii Vă prind gestul și vorba, care le vor ocroti – călăuză fidelă – creșterea și împlinirea.
Cu prilejul sărbătorii profesionale, care se apropie, Vă aducem, dragi pedagogi, sincere urări de sănătate, bunăstare, armonie sufletească și bucurii. Semințele de omenie, noblețe, pe care le răsădiți neogoit zi de zi, pe vrenuri bune și mai puțin bune, să găsească sol fertil și să înflorească peste ani în oameni competenți, cu gânduri senine și realizări frumoase. Recunoștința și respectul generațiilor tinere, cărora ochii Dvs. le-au luminat privirile, să nu întârzie să vină, iar societatea să Vă redea aprecierea și stima pe care o meritați din plin. Este bine cunoscut faptul că influiența pe care o are un pedagog asupra unui copil este enormă: nu vom putea ști niciodată unde se oprește. Căci fiecare copil poartă în suflet o vorbă, un gest,un sfat al pedagogului, pe care le va transmite mai departe copiilor săi. Într-adevăr, prea frumos au scris poieții: „Profesorii sunt divini!”
Dragi pedagogi, Vă mulțumesc pentru munca asiduă depusă, pentru răbdare și perseverență. Vă urez multă sănătate, longevitate și realizări frumoase, bunăstare familiilor Dvs, putere pentru continuarea activității profesionale și apreciere din partea societății.
Cu deosebit respect, Gheorghe BRAȘOVSCHI,
Primar de Sângerei

Semănători de crez și de lumină…

     Deschizător de veșnice comori/ Făuritorii zilei ce-o să vină,/Deschizători de taine și de dor.
Prin melodia foșnetului de frunze, vopsite în policromia toamnei, ca într-un miraj, în mijlocul zumzetului vocilor de copii, apare chipul înțelept al profesorului. Toate se schimbă, iar Tu ai fost, Tu vei fi și Tu ești, iubite dascăl, asemeni unei albine ce nu obosește să descopere floarea ce-și merită aroma și nectarul, asemeni râului ce-și conduce apele sale către Marea cea Mare, asemeni razei ce știe a mângîia și a dărui dragostea de viață.
Cu ocazia Zilei Pedagogului Vă aduc în dar un buchet din cele mai frumoase și parfumate flori ale recunoștinței. Vă mulțumesc pentru că Vă remodelați conduita și competența didactică, aspirând spre noi descoperiri educaționale, în conformitate cu exigențile timpului.
Vă aduc sincere omagii și urări de sănătate, prosperitate și realizări frumoase. Să Vă bucurați de discipoli recunoscători. Această Zi să Vă prilejuiască doar bucurii și voie bună.
Cu respect, Ion BÎRSANU, șef-adjunct al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat

Distinși semănători de lumină, onorați dascăli!

  Mult stimați colegi, profesori, educatori, veterani ai învățământului!
Ziua Profesorului, sărbătorită în fiecare an la 5 octombrie, ne provoacă multiple sentimente și emoții direct proporționale profunzimii și semnificației acesteia. Două momente ne identifică însă cel mai mult: primul este legat de statutul nostru de Profesor. Și în acest context trăim, odată în plus, bucuria, dar și responsabilitatea de a fi dascăli; gândim și regândim misiunea pe care o avem – cea de a contribui la modelarea caracterelor și a personalităților, de a educa noile generații și de a proiecta principalii actori ai zilei de mâine. Cel de-al doilea moment este legat de statutul nostru de Discipol. Și în acest context ne amintim neapărat de cei care ne-au dăscălit. Este vorba, în egală măsură, de profesorii din instituțiile preuniversitare, începând cu prima învățătoare care ne-a ajutat a desena primele litere și terminând cu dirigintele, care ne-a dat ultimele lecții de viață „ultimul sunet” și de profesorii universitari, alături de care și grație cărora am devenit profesioniști. Ceea ce suntem astăzi se datorează în mare parte muncii pe care au depus-o dascălii noștri ieri, motiv pentru care le suntem recunoscători și le purtăm respectul.
Stimați pedagogi!
Cu ocazia Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ, Vă adresăm un curcubeu de urări și Vă dorim realizări pe cel mai important ogor al neamului – intinerarul pedagogic, care duce spre drumul regal al înțelepciunii.
Vă invităm să contribuim împreună marile performanțe ale celor mici! Fiind marcați de entuziasm și vigoare, păstrați-Vă imaginea impecabilă pe care o aveți în societate purtați în suflet și conștiință statornica grijă a iluminării prin știința de carte!
Fiți siguri că semințele de erudiție, omenie și noblețe pe care le răsădiți în sufletele discipolilor Dumneavoastră vor găsi sol fertil și vor da rod peste ani în oameni instruiți, competenți, cu gânduri senine și realizări frumoase. Rămâneți cu destinul de a semăna dor de zbor în suflete de copil și atunci veți dăinui de-a pururi.
Cu înaltă considerațiune, Mariana CALIN, șefa Direcției Educație Sângerei

Ziua profesorului

    Dragi şi stimaţi profesori, educatori, cadre didactice şi manageriale de la instituţiile de învăţământ şi educaţie timpurie din raion, primiţi caldele mele felicitări cu ocazia Zilei Profesorului, odată cu un buchet dalb de crizanteme. Mă închin în faţa dăruirii DVS profesionale pe altarul educaţiei generaţiilor în creştere, fiind părinţii lor de carte şi de suflet. Ei , discipolii şi învăţăceii Vă sunt mereu datori cu o iubire mare , domnilor învăţători şi doamne profesoare, fiind şcoala lor de bună creştere şi de educaţie aleasă. Multe succese Vă doresc, de salarii majorate să aveţi parte în viitorul apropiat şi de multă recunoştinţă din partea societăţii, autorităţilor, părinţilor copiilor pentru vocaţia aleasă de dascăl.
Maria RAPCOVSCHI, preşedintele Sindicatului Educaţiei şi Ştiinţei Sângerei