DISTRIBUIȚI
În poză: participantele la instruiri împreună cu experții

    Peste 30 de femei de afaceri sau viitoare antreprenoare din raion participă la un curs de instruire în cadrul Programului- pilot „Femei în afaceri”. Seminarele pentru iniţierea în afaceri sunt organizate în Incubatorul de Afaceri de către managerul instituţiei Ludimila PROCIUC în parteneriat cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Intreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIM). Pe durata a trei săptămâni, câte două zile în săptămână, femeile sunt asistate în procesul de iniţiere sau lansare a afacerii prin instruiri şi consultanţă asociată.
Potrivit organizatorilor evenimentului „scolarizarea şi ghidarea viitoarelor antreprenoare în lumea businessului este realizată în cadrul Programului Guvernamental de Dezvoltare a Sectorului Intreprinderilor Mici şi Mijlocii, gestionat de ODIM. Prin implementarea programului se urmăreşte realizarea obiectivului promovării abilităţilor economice şi sociale în zonele rurale şi acordarea suportului pentru femeile antreprenoare”, ne-a informat Eugenia SÎLI, coordonatoarea proiectului. Viitoarele femei de afaceri din raion şi oraşul Sângerei sunt instruite de experţi care le orientează paşii necesari în lansarea unei afaceri, inclusiv elaborarea unui business plan, formarea abilităţilor de comunicare cu clienţii, de negociere cu instituţiile financiare, de depăşire a propriilor temeri şi nesiguranţă în momentele mai dificile, cunoşterea unor modele de afaceri durabile .
„Ne bucurăm că femeiile de la Sângerei sunt atât de active, receptive la propunerile proiectului şi îşi manifestă dorinţa lor de a explora domeniul afacerilor. Sunt dornice de cunoştere. Majoritatea au studii superioare şi sunt bine intenţionate a dezvolta afaceri în diverse domenii, inclusiv servicii de consultanţă, producere, prestări servicii, agricultură, albinărit, meşteşuguri. Condiţiile programului presupun obligatoriu până la finele instruirilor fiecare dintre participantele la instruiri să poată scrie şi inainta o cerere de finanţare. Împreună cu coordonatorii proiectului eu le susţin şi mă bucur că urmează această cale”, ne-a informat Ludmila PROCIUC.
Participantele la sesiunile de instruire susţin că dacă au ales să meargă pe acest drum, constientizează că vor întâmpina şi piedici. Prin aceste instruiri ele învaţă cum să le poată depăşi pentru a avea o afecere prosperă.