DISTRIBUIȚI

Prin Decretul Președintelui Republicii Moldova din 20 octombrie 2016 (nr. 2386-VII) lui Ion ROȘCA, șeful Centrului Metodic raional al Direcției Educație i s-a conferit Ordinul „Gloria Muncii”.

Imagini pentru gloria muncii Este înaltă prețuire a muncii sale constante în domeniul căruia îi este fidel din primul pas făcut către această activitate, după absolvirea Universității din Cernăuți și o confirmare a unei însemnate cariere profesionale, dăruită domeniului educațional.
Pe parcursul activității a mai fost onorat cu medalia „MIHAI EMINESCU” pentru câtă dragoste picură în sufletele discipolilor săi la orele de limbă română în Liceul „Dimitrie Cantemir”. Acum liceenii săi sunt și mai încântați de profesorul lor, că a fost apreciat la nivelul Ministrerului Educației și conducerii țării prin această distincție. Emoționați plăcut pentru acest gest nobil ei au recunoscut că sunt mai motivați de a-și bucura profesorul cu noi locuri premiante la olimpiadele republicane, pe care constant, an de an le obțin, îl bucură și se mențin în topul performanțelor școlare și a olimpicilor.
Ion ROȘCA este un specialist foarte exigent, față de colegii profesori și toate cadrele didactice, dar mai întâi față de sine. Dar tot el este persoana care neamânat iartă, știe a apercia dăruirea și ajută fiecărui a se promova. De aceea ei se bucură sincer pentru Ordinul „Gloria Muncii”, prins la reverul hainei și a sufletului său.
Domeniul educațional este indispensabil de educația patriotică pe care o promovează prin toate proiectele didactice și nu numai. Poartă în suflet o filă de apărător al integrității și independenței Republicii Moldova, participant în conflictul armat de pe Nistru. Este apreciat un patriot al neamului și această credință sfântă este icoana vieții sale. În conformitate cu Ordinul Ministerului Afacerilor Interne din 4 octombrie 2016, căpitanul Ion ROȘCA a fost menționat cu Insigna „Vulturul de Aur”.

Imagini pentru vulturul de aur