DISTRIBUIȚI

Silvia ȚURCANU, primara comunei Chișcăreni, femeia de succes a raionului și a Republicii Moldova, care prin activitatea sa, prevede reforme, implementează proiecte de larg impact. Promovează imaginea satului și a cetățenilor săi, departe peste hotarele Moldovei. O face cu insistență, inteligent, profesionist, implicat, avantajată de studiile avansate în două instituții de învățâmânt superior, absolvite cu succes, de experiența a patru mandate de primară și de susținerea cetățenilor săi și aprecierea colegilor primari din raion și din Congresul Autorităților Publice Locale.
prim

Primăria pe care o administrează este model în atragerea investițiilor de peste hotare prin propuneri de proiecte și în implementarea acestora cu susținerea investitorilor. Impactul lor îl simt cetățenii, printr-o viață mai bună pe care o trăiesc, prin condiții create pentru ei. Pista ei de intrare în vâltoarea grijei pentru cetățeni și dezvoltarea infrastructurii localităților comunei a fost atragerea investițiilor. În perioada primului său mandat ea reușește implementarea proiectului Construcția unui sector de drum de 3,2 km. Primara a reușit să atragă investiții și să implice cetățenii, prin contribuții financiare și lucrări la construcția drumului. Astfel ea mai câștigă un beneficiu: unește oamenii, îi motivează să se implice. În continuare, Silvia ȚURCANU crează Centrul Comunitar de Acces la Informație și Instruire din Chișcăreni, proiect unic și de primă importanță. Găsește energie și organizează reparația capitală a Casei de Cultură. Cu aceasta își ia încă o greutate de pe inimă. În schimb, câștigă o reverie sufletească de neuitat, simțind bucuria cetățenilor, tinerilor.Directorarea instituției culturale Angela PLĂCINTĂ, cât și moderatoarea evenimentelor, Valentina SECUREANU au recunoscut: „Avem cea mai bună primară din toate timpurile. Noi, comunitatea, o apreciem după fapta ei, după sufletul deschis către noi, cetățenii, după implicarea sa”.prim-2 „Silvia ȚURCANU lucrează cu sufletul pentru comunitate. Ea este respectată de mic și mare. O iubesc copii și elevii pentru că le poartă grija și norocul. O ovaționează tinerii pentru cât este de implicată, pentru a le ajuta să deschidă ușița viitorului și să aibă crescute aceste aripi pentru zbor. Ei sunt cei mai fideli susținători ai primarei prin acțiuni de voluntariat. De la ea preiau modelul de implicare”, susține Marcela BORȘCI, directoarea Liceului, consilier local.
Este în legea firii sale, de a lucra cu sufletul, dezinteresat pentru binele locului unde împreună sunt de-o eternitate.
La câte colective-model are în domeniul culturii, inclusiv teatrul „Vasile Alecsandri”, susține ea: „eram obligată să fac acest lucru, să creez condiții lucrărorilor culturii și artiștilor amatori care la noi se țin cu drag de scenă. Le place să poarte costumul popular, să cânte și să danseze dansul popular. La …

continuarea o veți citi în numărul 44 al ziarului din săptămâna aceasta