DISTRIBUIȚI

În orașul Sângerei, la moment, sunt în desfășurare lucrările pentru realizarea a două proiecte: ,,Renovarea rețelelor de apă în limita străzii Independenței” și ,,Canalizarea sectorului „Crama” din orașul Sângerei. Despre detaliile proiectelor sus menționate, am discutat cu primarul de Sângerei, Gheorghe BRAȘOVSCHI.
– D-le primar, pe strada centrală a orașului decurg lucrările de renovare a apeductului. Ce ne puteți informa referitor la acest proiect?
„Costul total al proiectului de „Renovare a rețelelor de apă în limita străzii Independenței” este de 5926,86 mii lei, (lucrări de acum efectuate de 2240,35 mii lei). Acest proiect am fost nevoiți să-l modificăm din cauza traficului mare pe strada centrală a orașului. Dacă inițial era ca săpăturile să fie toate pe șosea, după modificare, acolo unde a fost posibil, săpăturile sau efectuat pe gazon, mai puțin să se creeze obstacol pentru circulația transportului rutier. Proiectul este finanțat de la Fondul Ecologic Național, care până la moment a achitat doar 1500.000 lei, și cu contribuția APL, care a achitat 500,00 mii lei. La moment datoriile față de antreprenor sunt de 740,3 mii lei, ceea ce tergiverseză îndeplinirea celorlalte lucrări, costul cărora este de 3986,50 mii lei. Un lucru este cert: după finisarea lucrărilor nu vom mai avea acele rupturi frecvente pe artera principală a apeductului din oraș, construită încă prin anii ’60.”
– Cel de al doilea proiect în derulare este unul public-privat. Ce prevede el și care sunt părțile implicate în implementarea lui?…

Mai departe puteți găsi în ziarul din numărul 40 din săptămâna aceasta

În poză: procesul de lucru, str. Independenței a orașului