DISTRIBUIȚI

Luni, 23 noiembrie curent, într-o atmosferă deosebită de sărbătoare, 24 de tineri din raion au fost încorporați pentru un an de zile în unitățile Armatei Naționale. Totodată, la 3 noiembrie curent, alți 5 tineri au fost încorporați în Trupele de Carabinieri.

Cu lacrimi în ochi și enormă mândrie în suflet, familiile și rudele au venit să-i petreacă pe drumul maturității, pe acei care peste un an de zile vor deveni adevărați apărători ai patriei. La evenimentul desfășurat în fața primăriei Sângerei au fost prezenți, șeful Secției Administrativ-Militară, Matei SAVCA,vicepreședintele raionului Sângerei, Mihail BÎRSAN, preotul Serghei ZUBATE cât și familiile și rudele viitorilor ostași.
Matei SAVCA le-a urat noilor recruți multă răbdare, perseverență și demnitate pentru a-și face cu onoare datoria față de țară. Peste un an de zile să revină acasă adevărați bărbați care vor fi gata în orice clipă să apere Republica Moldova, să-și ocrotească casele, părinții, copiii.
Prezent la eveniment, părintele Serghei a oficiat o slujbă de binecuvântare a recruților în serviciul militar. „Ne rugăm cu toții să vă ajute Bunul Dumnezeu să vă faceți datoria față de țară, de părinții voștri, pentru că datoria tinerilor este ca să-și apere țara, casa, părinții, frații, surorile. Să vă ajute Dumnezeu să faceți lucrul acesta cu demnitate, ca niște buni creștini”.
Tinerii s-au arătat cei mai entuziasmați și dorinici de a face școala maturității, o școală care are rigorile ei, locul unde vor cunoaște bărbăția, onoarea, cinstea, unde vor respecta disciplina…

Continuarea o găsiți în nr.52