DISTRIBUIȚI
În poză: Tatiana GAVRILIȚĂ, Valeriu RUSU

Recent Casa raională de Cultură „Nicolae Iorga” a promovat Festivalul raional „Cântecele Credinţei, Speranţei şi Iubirii şi „Glorie vieţii.”
Prin mesajul evenimentului transmis din scena concursului a fost adus un omagiu faptelor de vitejie ale eroilor, care prin jertfa vieţii au glorificat trecutul şi au asigurat pacea zilei de astăzi.

Localităţile unde există devotament pentru faptele de vitejie ale străbunilor au delegat colective şi participanţi la festival. Concurenţii au reprezentat Casele de Cultură: Heciul Nou, BiliceniiVechi, Prepeliţa,Ciuciueni, IezăreniiVechi şi altele. Potrivit moderatoarei Anastasia RUSU, „festivalul cântecului de vitegie este la a XXI ediţie. Prin desfăşurarea sa cultivăm sentimente profund patriotice în sufletele generaţiilor tinere şi de respect pentru faptele de vitejie ale eroilor prin jertfa cărora au asigurat acest prezent luminat de pace. Inclusiv şi prin această ediţie s-a demonstrat, că facem parte dintr-un popor care-şi respectă orginile”.
Ansamblurile folclorice, dar şi interpreţii individuali s-au ghidat în prezentarea lor scenică de regulule Regulamentului concursului. De la linia de măsură a respectării acestuia a pornit şi nota de apreciere a juriului şi distribuirea premiilor. Valeriu RUSU, preşedintele juriului a înmânat premiul bănesc în valoare de 600 de lei ansamblului vocal de la Casa de Cultură Prepeliţa. Duetului Antonela STRATU şi Andriana APARATU- premiu de 200 lei şi Diplomă pentru locul III, ocupat în concurs. Cu un premiu pentru locul II a fost apreciată prestaţia Tatianei GAVRILIŢĂ, Casa de Cultură Bilicenii Vechi. Mihaela CHIPERCO, Căminul Cultural Ciuciueni s-a bucurat de locul I şi premiul de 300 lei. Alţi concurenţi au fost răsplătiţi cu menţiuni şi au fost încurajaţi să păstreze în repertoriul de solişti vocalişti mesajele muzicale cu conţinut patriotic, de glorie eroilor drept recunoştinţă pentru că am moştenit de la ei pacea şi libertatea.Valeriu RUSU a mulţumit primarului comunei Prepeliţa, Mihai PLEŞCA, unicul dintre edilii raionului, care şi-a făcut timp în zi de duminică să susţină participanţii la Festivalul cântecelor de glorie.