DISTRIBUIȚI
În poză: învingătorii concursului cu membrii familiei ATANASOV

Familia Atanasov, susţintă de Serviciul Tineret şi Sport al Cosiliului raioal şi Şcoala de Sport au organizat ediţia a V-ea a Turneului la puterea braţului, Armwrestling, în memoria lui DUMITRU ATANASOV. Ediţia recentă a înscris un autograf de neuitare pe urmele de viaţă şi de valoare incontestabilă a celui care a fost şi a rămas a fi regretatul.
Ceea ce cuprinde ochiul şi inima până la desfăşurarea competiţiilor este numărul în creştere a doritorilor de a participa la acest turneu, de la o ediţie la altă ediţie. Circa 100 de participanţi s-au înscris în concursul Armwrestling, ediţia 2018, a cincea la număr şi au încercat puterea braţului. Printre ei am definit discipoli ai Şcolii de Sport care-i poartă numele renumitului promotor al sportului şi ştiinţei sportive, de la liceele din oraşul Sângerei, din instituţiile din raion: Pepeni, IezăreniiVechi, Grigorăuca, până la îndeprtata Cuboltă. Mulţi dintre ei ne-au spus cu entuziasm că participă constant la toate ediţiile. Alţii au început a se înscrie în competiţii, după primele ediţii, cum au aflat de la semenii lor participanţi cât de atractiv este turneul, bine organizat, susţinut de suporteri şi de familia memoratului.
Ediţia curentă a turneului a început cu un moment festiv de inaugurare. Alături de familia regretatului au fost vicepreşedintele Mihai BÎRSAN, șefa Direcţiei Educaţie Mariana CALIN, Serviciul Tineret şi Sport Viorel ONCEANU şi Nicoloae ROPOT, administraţia şi antrenorii Şcolii de Sport, prieteni, discipoli, colegi,consilieri, dar şi fratele Nicolae ATANASOV, rudele familiei. Cum în viaţă era în centrul organizării activităţilor sportive şi de instruire în această disciplină, promovării sportului în mase şi în instituţiile de învăţământ, şi acum DUMITRU ATANASOV era prezent. Potrivit moderatorului festivităţii Viorel ONCEANU” cu zâmbetul său inteligent, cald şi chipul calm impregnat în pânza bannerului şi a imaginilor care întregesc atmosfera anturajului turneului, el ne-a ghidat. A impus înălţimea de desfăşurare a competiţiilor, verticalitatea implicării, măsură, corectitudine, dăruire şi inteligenţă, de apreciere a eforturilor: organizatorilor, sportivilor, echipei de arbitri…

Mai departe puteți găsi în ziarul numărul 8 din această săptămână