DISTRIBUIȚI

           Unii cititori ai ziarului „Ecoul nostru” consideră că presa în R. Moldova este parțial liberă, este încă dependentă financiar de anumite instituții sau persoane politice. În acelaș timp, potrivit lor, dezvoltarea pieței publicitare ar oferi mai multă independență instituțiilor mass-media.

Liliana GRÂU, contabilă: „Cu părere de rău, în Moldova nu avem presă liberă sută la sută. Însă, acest lucru este unul firesc pentru perioada prin care trecem. Soluția ar fi acordarea independenței financiare presei, dezvoltarea pieței publicitare și stabilirea unor reguli civilizate de joc pe piața media. Astăzi, partizanatul politic este vizibil”.

Ion PLEȘCA, angajat în agricultură: „Despre activitatea autorităților raionale mă informez din ziarul raional „Ecoul nostru”. Dar acolo, ajunge doar o parte din toată informația cu privire la activitatea administrației publice locale, eficiența acțiunilor. Din când în când mai accesez site-ul Consiliului raional”.

Iuliana BONTEA, vânzătoare: „Salut întru totul intenția actualului președinte de raion, Vasili MARANDIUC, de a se deplasa în teritoriu și a se întâlni cu cetățenii, a petrece adunări de dare de seamă. Ar fi foarte bine dacă toți conducătorii ar face de două ori pe an asemenea dialoguri deschise cu cetățenii. La ele ne putem spune păsul și suntem ascultați de conducerea raionului. Cât privește libertatea presei sunt de părerea că presa mass-media de la noi este foarte săracă, o duce destul de greu”.

Alin COJOCARU, temporar…

continuarea o veți citi în numărul 20 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: https://sfinx777.wordpress.com/2016/03/15/cainele-de-paza-al-democratiei-oare/