DISTRIBUIȚI

            La 6 mai curent, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, locuitorii Sângereiului au marcat hramul orașului. Planul de acțiuni a fost unul extrem de aglomerat, demarând cu un serviciu divin și finalizând cu grandioase focuri de artificii.

          Sfântul Gheorghe este apără- torul ostaşilor, rugător al tuturor creștinilor şi, nu în ultimul rând, ocrotitorul ceresc al oraşului Sângerei.

Enoriașii au venit în această zi deosebită la sfânta biserică cu același nume, pentru a împărtăși bucuria sărbătorii și să roage sfântul să ne ocrotească. După înconjorul bisericii și citirea sfintelor Evanghelii, soborul preoțesc a săvârșit un Te-Deum de mulțumire pentru toate binefacerile lui Dumnezeu.

       Evenimentul principal al sărbătorii a fost redeschiderea Muzeului de Istorie și Etnografie din oraș. Cu suportul Ministerului Culturii, după o perioadă de un an de la renovarea clădirii, instituția și-a primit, în sfârșit, certificatul de înregistrare pentru valorificarea științifică și cultural-educațională prin expoziții a patrimoniului muzeal.

Este un proiect ce a coagulat în jurul său mai mulți actori, implicând Primăria…

continuarea o veți citi în numărul 20 al ziarului din săptămâna aceasta

Foto: Viorica ALBU