DISTRIBUIȚI
Poză-simbol

Serviciul Ecologic raional de Stat se adresează cu un apel față de populație, autorități și asociațiile obștești pentru a preveni poluarea mediului atmosferic în urma arderii deșeurilor și frunzelor, în scopul sănătății populației și protecției mediului.
Potrivit lui Anatol MOTRUC, șeful Serviciului Ecologic de stat Sângerei, impuritățile nocive care se elimină la arderea deșeurilor și frunzelor se acumulează în stratul inferior al atmosferei – zona de activitate umană intensă. Ca rezultat, suferă, în special, copiii, oamenii în vârstă, persoanele afectate de maladii respiratorii, precum animalele și păsările domestice. În același timp, pe traseele naționale, unde adeseori se arde iarba uscată și frunzele, aceasta creează și pericole de accidente.
Pentru evitarea poluării mediuluiu, speciali-știi recomandă populației să colecteze deșeurile separat, iar resturile vegetale și frunzele să fie depozitate și acoperite cu sol. Astfel, frunzele vor fi supuse unui proces de fermentare și se vor transforma în compost, care va putea fi folosit ca îngrășământ natural pentru terenurile agricole.