Meciuri comemorative

Meciuri comemorative

42
DISTRIBUIȚI

În ultimii ani în raion a devenit o frumoasă tradiție de ai comemora pe cei trecuți din viață, sportivii, antrenorii, organizatori ai sportului. În acest an au fost organizate și petrecute câteva turnee și meciuri comemorative.
La 2 mai curent, pe terenul Școlii Sportive ,, Dumitru Atanasov ‚‚ din Sângerei s-a desfășurat primul turneu între echipele de copii la mini-fotbal în memoria fotbalistului, arbitrului și antrenorului Leonid Criclivîi, la care au participat copii din raioanele Soroca, Telenești și Sângerei.
Organizatorul fotbalului în satul Chișcăreni , l-au comemorat pe regretatul Mihai Zadnipru în Ziua Independenței R.Moldova, orhanizând un turne între echipele de copii la Chișcăreni.
În aceiași zi pe stadionul Complexului Sportiv din Sângerei, a fost organizat un meci între veterani, în memoria regretatului jucător a echipei „Aist” Vasile Goraș, fiind la a treia ediție. A fost un meci între echipele din Sângerei și Ciuciueni. Meciul a fost interesant, cu multe goluri marcate, care s-a terminat cu scorul egal, iar gazdele s-au ales cu penalty. Cei mai în vârstă jucători au fost Pavel Bologan (66 ani, Sângerei) și Alexandru Albu (60 ani, Ciuciueni).
Duminica trecută tradiția bună a fost preluată de satul Ciuciueni. Fotbaliștii satului s-au străduit să comemoreze foștii jucători a echipei „Zorile” Vasile Dogari și Leonid Crucieru tradiționale. Veteranii din Ciuciueni au jucat cu veteranii din Sângerei și satul Iezărenii Vechi. Înainte de meci, ei au ținut un minut de reculegere în memoria jucătorilor din Ciuciueni Vasile Dogari și Leonid Crucieru, de asemenea, a regretatului veteran al sportului Ion Bologan, din orașul Sângerei.
Meciul interesant între veterani a adus victorie la echipa gazdelor – 4:1. În acest meci cei mai în vârstă jucători au fost Vasile Cucoș (73 ani, echipa oaspeților) și Alexandru Albu. S-a terminat turneul cu fotografie comună de amintire și cu masă de pomenire lângă stadionul sătesc.
V.Hurs, membru prezidiului ARF Sângerei