DISTRIBUIȚI

Casa de Cultură din Prepelița a găzduit concursul cu genericul „Cîntecele Credinței, Speranței, Iubirii” și „Gloriei vieții” care a fost organizat de Casa de Cultură în parteneriat cu AO „Vatra Străbună”. Necătând la sala rece în scenă au fost participanți de la 8 la 70 de ani, care au atins cele mai sensibile strune ale sufletelor prin melodiile prezentate.
Cîntecele au redat diferite perioade din timpul războiului, din viața militarilor, precum și folclorul militărec, de biruință, de pace. Iar foștii luptatori cărora le înfloresc ghiocei la tâmple, jurizând și-au amintit de februarie când trupele armate se retrăgeau din Afganistan și au retrăit împreună cu participanții și spectatorii.
Prin intermediul acestei activități am adus omagiu foștilor luptători pentru integritatea Moldovei, comemorând ostașii căzuți în cel de-al doilea război mondial. Mulțumind prin cântece pentru cerul senin de azi. Mesajul credem că a fost transmis tinerei generații pentru a cânta și comemora, a continua tradițiile. Ascultând melodiile prezentate la concurs chiar membrilor juriului le-au dat lacrimile.
Aplauzele au răsunat și când au fost recitate poeziile Magdalenei COVACI, care prin darul și felul de a scrie au trezit emoții de nedescris. La categoria ansamblu a fost nominalizat colectivul Casei de Cultură, iar duetul Antonela STRATU și Andriana APARATU au adunat cele mai multe puncte.
Printre soliști cea mai mare notă a fost pentru Octavian IGNATIUC și Diana MORARI. Laureații desemnați vor participa la concursul raional. Participanții au fost răsplatiți pentru prestație cu premii bănești și diplome din partea APL.

Vera NĂVĂLOACĂ, directoarea Casei de Cultură Prepelița