DISTRIBUIȚI

Din nou e toamnă, o toamnă atât de frumoasă și specială pentru că în fiecare an, la început de octombrie, venim să ne închinăm și să oferim o floare iubiților noștri profesori. Acum mai mult ca niciodată venim în fața scumpilor dascăli și le aducem cele mai sincere urări de sănătate și prosperitate. Prea neînsemnați rămân a fi anii de trudă, nopțile albe lângă lucrările elevilor, puțină ar fi recunoștința noastră pentru cei care poartă în suflet înțelepciunea și dragostea de carte, pentru munca titanică, pentru sutele de copii educați și miile de sfaturi oferite nouă, elevilor.

Vineri, 2 octombrie curent, în incinta Casei raionale de Cultură, într-o atmosferă deosebită de sărbătoare, a avut loc festivitatea dedicată „Zilei Profesorului”.

La eveniment au fost prezenți conducerea raionului, colaboratorii Direcției Educație, profesorii din instituțiile de învățământ preșcolar și preuniversitar, elevi ai gimnaziilor și liceelor.

Sărbătoarea a fost deschisă de șefa Direcției Educație Sângerei, Viorica CHISARU, care a adresat un mesaj de felicitare tuturor cadrelor didactice din raion. „Aroma florilor de toamnă pătrunde iar în calendar, iar Ziua dumneavoastră profesională îmi oferă prilejul de a-mi exprima profunda recunoștință pentru devotamentul și sacrificiul pe care îl manifestați zi de zi în instruirea și educarea unei generații de tineri competitivi și inteligenți. Fie ca cei mai frumoși ochi să vă privească, cele mai gingașe mâini să vă cuprindă și cea mai sinceră inimă să vă iubească”, a menționat șefa Direcției Educație.

Președintele raionului, Vasile MARANDIUC în mesajul său de felicitare a reiterat: „Ziua dumneavoastră profesională îmi oferă prilejul de a-mi exprima profunda recunoștință pentru devotamentul și sacrificiul pe care îl manifestați zi de zi în instruirea și educarea unei generații de tineri inteligenți. Vă doresc să aveți parte de sănătate, perseverență și răbdare în profesorat și să vă continuați meseria cu aceași râvnă cum ați făcut-o până acum”.

Pentru realizările obţinute în activitatea profesională, munca rodnică şi îndelungată în domeniul învăţământului, merite deosebite în promovarea politicii de stat, contribuţie substanţială în susţinerea cadrelor didactice şi îmbunătăţirii bazei tehnico – materiale a instituţiilor de învăţământ, cu prilejul sărbătorii „Zilei Profesorului” şi în baza Decizei Consiliului de Administraţie, sub acordurile celor mai frumoase cântece dedicate profesorilor, au fost premiați și menționați profesorii din raion, cu: Diploma Guvernului Republicii Moldova, Diploma Ministerului Educației, Diploma Consiliului raional, Diploma Direcției Educație, Diploma Consiliului raional al Sindicatului Educației și Științei și multe alte premii.

Continuarea o citiți în nr. 45 al ziarului