,,Ziua Independenței,, – 27 august și ,,Limba Noastră,,- 31 august, sunt sărbătorile...

,,Ziua Independenței,, – 27 august și ,,Limba Noastră,,- 31 august, sunt sărbătorile , care inspiră în sufletele miilor de compatrioți speranțele schimbării în bine a Republicii Moldova.

4
DISTRIBUIȚI

În scurta sa istorie, Republica Moldova a trebuit să facă față mai multor provocări și probleme.

Încercările grele prin care a trecut poporul nostru în anul 1992 în rezultatul conflictului armat de pe Nistru, instabilitatea economică de până la 2001 au fost un zbucium, o nouă încercare de  a pune în pericol existenta noastră ca neam, ca popor, căci pe parcursul anilor, poporul nostru a dat dovadă că știe să prețuiască libertatea și independentă.

Deschiderea către lume, cooperarea cu statele Uniunii Europene cât și cu cele din spațiul post sovietic au permis statului Moldav de a se plasa pe o treaptă economică și socială  de dezvoltare calitativ nouă, care oferă noi posibilități de aprofundare și extindere a relațiilor din cele mai diverse domenii.

Acest lucru a permis să se întreprindă măsuri concrete de reabilitare și reanimare economică, de implementare a măsurilor de ocrotire a sănătății populației, de realizare a unui șir de acțiuni de renovare a infrastructurii la nivel de tara și raion, la eradicarea sărăciei.

Preocupările statului pentru problemele  sociale au satisfăcut în ultimii ani multe probleme colective și individuale, inclusiv și în raionul nostru. Totodată, trebuie să recunoaștem că mai avem încă mult de muncit pentru a atinge toate obiectivele pe care ni le-am propus.

Noi trebuie să îmbunătățim relațiile sociale, să facem viața noastră corectă, și să simțim personal responsabilitatea pentru soarta tarii, să consolidăm instituțiile democratice, și să contribuim la bunăstarea poporului nostru.

Vă felicit cu ”Ziua Independenței Republicii Moldova” și Ziua ”Limba Noastră”, dorindu-vă sănătate, fericire, bucurii de la cei dragi și un trai decent într-o tara liberă, democratică, europeană, prosperă.