DISTRIBUIȚI

Pentru a înbunătăți starea ecologică din raion, sâmbătă 31 octombrie curent, au fost plantați mai mulți arbori și arbuști, în contextul desfășurării zilei „Un arbore pentru dăinuirea nostră”. Inspecția Ecologică (IE) Sângerei în comun cu Consiliul raional Sângerei și Administrațiile Publice Locale (APL) din raion au plantat materialul săditor procurat din Fondul Ecologic Național.

Într-o atmosferă veselă și degajată, mai mulți angajați ai APL au participat la acţiunea de sădire a copacilor, care se desfăşoară anual. Astfel, aceștia au plantat arbori, au amenajat fâșiile și pasajele forestiere din preajma drumurilor.

Potrivit șefului IE Sângerei Anatolie MOTRUC: „În scuarurile și spațiile verzi ale localităților au fost plantați  în acest an 1502 arbori și arbuști de diferite specii. De asemenea SA „Drumuri Bălți”, filiala Sângerei au plantat 200 pomi de specia nuc, dea lungul traseelor naționale”.

Unele primării au mai procutat cu forțele proprii material săditor în număr de aproximativ 800 puieți, care de asemenea au fost plantați în scuaruri și spații verzi. Localnicii spun că au plantat copacii pentru a avea un mediu sănătos, dar şi pentru ca localităţile  lor să arate mai frumos.

Ziua Înverzirii Plaiului „Un arbore pentru dăinuirea noastră” se desfășoară anual la data de 31 octombrie.