Vox Populi: Veți participa la votare în turul doi?

Vox Populi: Veți participa la votare în turul doi?

75
DISTRIBUIȚI

La 20 octombrie au avut loc alegeri locale generale în toate unitățile administrative ale raionului. Cetățenii și-au ales consilierii raionali și locali. În zece localități oamenii și-au ales din primul tur primarii pentru un mandat de patru ani. Cea mai importantă prioritate a aleșilor locali este de recăpăta încrederea oamenilor în ceea ce înseamnă administrație publică locală și să creadă în cei pe care îi aleg, că vor face totul ce le stă în puteri pentru a munci în beneficiul oamenilor, a comunei. Pe 3 noiembrie, alegătorii din 16 localități sunt chemați să participe la turul doi de scrutin pentru alegerea primarului, pintre care și cei din orașul Sângerei și satul Vrănești. În cursa electorală pentru funcția de primar de Sângerei au rămas doi candidați Alexandru Pleșca din partea PDM și Arcadie Covaliov PUN. Am întrebat mai multe persoane dacă vor participa la alegeri în turul doi?

Tadeu Nagacevschi, membru al Uniunii Scriitorilor Europeni de limbă română, Cetățean de Onoare al raionului Sângerei : ,,Voi merge la alegeri neapărat şi în turul al doilea, aşa cum am făcut-o de fiecare dată pe parcursul întregii vieţi. Aşa cum îmi dictează conștiința de cetăţean. Voi merge la alegeri pentru că nu-mi este indiferent viitorul oraşului meu drag Sângerei, în care am activat timp de 60 de ani, nu-mi este indiferent viitorul oamenilor lui, despre grijile, bucuriile şi speranţele cărora am scris în mass- media timp de peste jumătate de secol. Îi sfătui pe toţi cetăţenii urbei şi ai satului Vrăneşti să-şi onoreze datoria lor civică şi să se prezinte la urne, ca să nu regretăm apoi că am stat în casă de ziua alegerilor. Ambii candidați care au promovat în turul al doilea – Alexandru Pleșca și Arcadie Covaliov sunt demni de a ocupa postul de primar. Dar trebuie să alegem doar unul. Consider că Arcadie Covaliov are o experiență bogată de activitate în administrația publică locală, dar și experiență de viață, a demonstrat în repetate rânduri, că-i om al cuvântului, om al cetății, că poate iniția și duce la bun sfârșit lucruri frumoase.
O să-mi dau votul pentu Arcadie Covaliov.”

Alexandrina Cucoș, Sângerei: „Pe 3 noiembrie, voi alege pe cel mai bun candidat la funcția de primar al urbei noastre din câți au fost propuși până în prezent. Este cel mai tânăr candidat și cred că ar putea să aducă bunăstare și creștere economică în oraș. Mai ales că rudele și părinții mei au toată încrederea în el.”

Liliana Cerisău, 24 de ani: „ Cu siguranță voi merge la alegeri pe 3 noiembrie. Voi vota pentru un primar cu viziuni europene, cu credință în Dumnezeu, care are o bună pregătire, e tânăr,energic, pornit pe fapte mari. Voi îndemna pe toți cunoscuții să participe la alegeri. Doar împreună trebuie să ne făurim viitorul, să luptăm pentru adevăr, echitate, supremația legilor și o viață demnă.”

Dorin Moldovanu, 27 de ani: „ Noi, tinerii, trebuie să depunem un efort și să participăm la turul doi al alegerilor locale generale, optând astfel pentru schimbări radicale. Acestea le poate realiza doar Alexandru Pleșca, dacă va fi susținut de tânăra generație.”

Ana Cozlova, 37 de ani: „Desigur, am să particip la alegeri. Voi îndemna rudele, cunoscuții, prietenii să se prezinte la vot, să nu stea acasă. Eu voi vota pentru Arcadie Covaliov, medic recunoscut, cu frică de Dumnezeu, cel care are multe proiecte de implementat în oraș..”

Vasile Crigan: „Dacă nu vom participa la turul doi, vom lăsa pe seama unei minorități de alegățori să aleagă în locul majorității sângereienilor, ceea ce este incorect. Nu este importantă culoarea politică a viitorului primar, ci să fie un bun gospodar, să poată sintetiza necesitățile cetățenilor.”

Victoria Balan: „Trebuie să alegem primarul de care orașul are nevoie. Dacă nu vom participa în turul doi, vom pierde șansa de a avea un edil tânăr și bine școlit, iar unii vor stopa încă pentru mult timp dezvoltarea infrastructurii urbei natale.”

Zaharia Tanasiuc, pensionar: ,,Desigur, voi merge la alegeri și în turul doi. Nu-i înţeleg pe acei care nu participă la alegeri, sunt indiferenţi faţă de viitorul nostru, al copiilor şi nepoţilor noştri, apoi sunt nemulţumiţi că lucrurile nu merg bine. Pe Arcadie Covaliov îl cunosc de mult timp şi am o părere foarte bună despre el. A activat în repetate rânduri în calitate de consilier raional şi municipal , a realizat lucruri frumoase. El a întemeiat Centrul de reabilitare pentru bătrâni şi persoanele cu dizabilităţi „Agape”, a organizat o amplă campanie de combatere a maladiei SIDA, cunosc exemple cum le-a ajutat dezinteresat pe unele persoane ce i s-au adresat. Este creştin cu credinţă în Dumnezeu.
Arcadie Covaliov este un medic bun, deci va fi şi un primar bun. O să votez pentru Arcadie Covaliov.’’