Cea mai importantă prioritate este de a recăpăta încrederea oamenilor

Cea mai importantă prioritate este de a recăpăta încrederea oamenilor

102
DISTRIBUIȚI

     Primul tur de scrutin al alegerilor locale generale de duminica trecută a intrat în istorie. Alegătorii și-au spus cuvântul. După validarea rezultatelor de către instanța de judecată rezultatele acestui scrutin vor deveni lege pentru toți,
Redacția Publicației Periodice Ecoul nostru a solicitat liderilor partidelor politice și blocurilor care au fost incluse în campania electorală din raion să răspundă la următoarea întrebare:

-Cum apreciați rezultatele alegerilor locale generale din 20 octombrie 2019?

Luca Vasile, OT PSRM

-Nu fac multe comentarii, după rezultatele primului tur al alegerilor locale, vreau să spun că este imbucurător faptul că avem mulți cetățeni care tind pentru o schimbare. E regretabil că unii pentru o suma de bani și un pachet de crupe își vând demnitatea și viitorul.

 

 

Gheorghe Ichim, Blocul ACUM Platforma DA și PAS

-Aceste alegeri au fost mai libere, mai corecte, dacă ar fi să comparăm cu alte scrutine. Dacă însumăm rezultatele partidelor care pledează pentru un model de dezvoltare, un proiect european al raionului, inclusiv al comunităților, oamenii văd și înțeleg că localitățile lor se pot moderniza pe acest model. Din întâlnirile cu alegătorii din teritoriu am constat că, majoritatea pledează pentru modelul european de dezvoltare a comunităților. Ei conștientizează că comunitatea lor se va schimba dacă vor fi implementate și atrase prioecte de dezvoltare a infrastructurii etc. A fost o campanie electorală destul de încordată. Partidul Democrat în unele primării prin orice mijloace a încercat să-și faciliteze candidații săi în perioada electorală, chiar și în ziua alegerilor. În actuala campanie electorală locală, la discreția populației a fost prezentată o vastă listă de candidați ce cuprindea tot spectrul politic și candidați independenți. Specificul acestei campanii, valoarea principală a fost personalitatea candidatului la funcția de primar,consilier în Consiliul raional și cel local. În acest caz deseori simpatiile personale au predominat celor politice și de partid.
Le sunt foarte recunoscător candidaților și votanților noștri pentru colaborare și susținere. Rezultatele alegerilor reflectă starea spiritelor din societate, calitatea alegătorilor și moralitatea concurenților electorali. Reprezentanții noștri în toate localitățile au fost cei mai corecți, și-au promovat programele electorale în mod civilizat. Sperăm după turul doi al scrutinului să mai avem primari din partea Blocului ACUM Platforma DA și PAS. Este un sacrificiu foarte mare și în perioada electorală rămâne să vezi aprecierea cetățenilor. Mesajul nostru a fost unul pe înțelesul tuturor, de la asta am avut de câștigat.
Acum suntem în proces de negocieri cu liderii partidelor, care au reprezentanți în componența Consiliului raional în ce privește formarea Comisiilor de specialitate, soarta unor structuri raionale. Sperăm că în cel mai apropiat timp să ajungem la o înțelegere. Noi dispunem de un potențial uman competent în problemele de administrare a raionului și ne vom strădui să-l promovăm.
Vom continua să lucrăm permanent cu cetățenii, să fim aproape de doleanțele lor. Ne vom strădui să respectăm viziunea politică a tuturor.

Tudor Tutunaru, Blocul ACUM Platforma DA și PAS

-Cu părere de rău locuitorii din or. Sângerei nu doresc schimbarea propusă de BE ,, Acum Platforma Da și Pas. Ei au ales să trăiasca în corupție și frică. Aproape o treime din locuitori au votat partidele PDM și Șor a căror lideri sunt învinuiți de furtul miliardelor și sunt fugari.Aceasta este o tragedie. Sper ca în turul 2 ei vor vota altfel.

 

Galus Ion , OT PLDM

-În urma scrutinului electoral din 20 octombrie 2019 Partidul Liberal Democrat din Moldova cu resurse umane minime și o campanie modestă a înregistrat un rezultat bun. Pe listele partidului care nu se regăsea în sondaje până la alegeri au fost aleși 26 de primari la nivel national și 1 la nivel de raion din primul tur, 41 de candidați continuă lupta in turul 2 la nivel de republică și 3 in teritoriul nostru. De asemenea, reprezentatii partidului au fost aleși pe listele consiliilor locale și raionale, poziționându- se pe locul 4 în Consiliul raional cu 10.62%
Rezultatele scrutinului din 20 octombrie au demonstrat că PLDM este o forță politica în care oamenii nu și-au pierdut încrederea, în pofida tuturor crizelor și a campaniilor de denigrare prin care a trecut. PLDM a demonstrat că este un partid viu, înnoit, cu o echipă tânără de profesioniști, care știu să facă lucrurile bine.
Sunt recunoscător celor care s-au implicat de partea PLDM în această competiție electorala, și, mai ales, oamenilor care ne-au votat candidații. Mizez pe susținerea și înțelegerea populatiei în turul 2 de scrutin, mizez pe înțelepciunea ei, mizez pe puterea ei de a desluși profitorii, meschinii și coruptii care au rămas în cursa electorală, mizez pe faptul că va face o alegere corectă.
În aceste alegeri am demonstrat că suntem o echipă puternică, consolidată și așa v-om rămâne în continuare.

Bîrsanu Ion, OT „USB

-Viața este ca mersul pe bicicletă, pentru a menține echilibrul e nevoie să continui în a merge înainte. Așa ne-a spus-o vestitul Albert Einstein, așa ne-a demonstrat-o scrutinul electoral. Dacă e să vorbim obiectiv, ne-am putea referi la ele ca la niște alegeri istorice din simplul motiv că oamenii au mers la vot fără frică, iar asta este un pas major pentru societatea noastră. De această dată, cetățenii au simțit din oficiu că alegerile nu vor fi fraudate ,, așa credem noi”, că voturile lor nu vor fi aruncate, schimbate, trucate, ori pur și simplu descosiderate, ci ele vor constitui temelia întru făurirea viitorului. Evident pentru omul de astăzi nimic nu este suficient, ori suficientul este prea puțin. Odată ce guști din licoarea succesului, devii dependent și mereu însetat de mai mult. Spre asta aspiră o persoană integră mintal și spiritual, și asta ar trebui să le-o garantăm noi, cei aleși de cetățean, cu o veridică și calculată strategie de îmbunătățire a situației în primul rând la nivel local, iar ulterior la nivel central. Alegerile au demonstrat că se poate, noi trebuie să demonstrăm că oamenii nu au dat greș când au oferit vot de încredere echipei noastre USB. Nicolae Iorga spunea că sunt succese care te înjosesc și înfrângeri care te înalță. Păi iată chiar dacă alegerile precedente nu au fost un succes total și poate nu toți și-au acumulat culmele spre care tindeau, chiar și înfrângerea într-o asemnea luptă cinstită te înalță cu certitudine. Ne-am străduit să nu înjosim, ponegrim, criticăm pe nimeni din concurenții electorali…. ne-am lăsat loc de bună ziua. Plecăciune și mulțumire din suflet tuturor celora ce ne-au votat.

Mocanu Tudor, Candidat independent

-A devenit o tradiție ca în campaniile electorale să predomine minciuna, lansarea zvonurilor false și văicăreala după alegeri.Nu vom ieși din mocirlă nici după această campanie. O să rămânem cu toții numai cu visuri plăcute, în rest scheme politice, trădări, dezamăgiri.
Noapte bună, stimați alegători!

 

 

Covaliov Arcadie, OT PUN

-Daca e să vorbim despre raion și oraș apreciez pozitiv. Oamenii au spus Nu vechiului sistem corupt, care s-a descreditat în timp. Electoratul prin votul din 20 octombrie au spus Nu PD-ului, care a continuat să distrugă R.M. și ne-a adus în mijlocul unui sistem Totalitar profund corupt ! Dacă toate forțele politice de dreapta s-ar coaliza, ar trimite PD-ul la cimitirul politic (deoarece au ratat șansa să se reformeze și să se pocăiască in fata poporului pentru Atrocitățile comise). În orașul Sângerei o să se desfășoare turul doi și este foarte important ca toată Lumea să înțeleagă că avem o șansă Unică să ne Unim și să Votam un Viitor fără corupție, sa spunem un ferm Nu mafiei !

În aceste zile se croiesc coaliții în Consiliul raional și cele locale. Depinde, probabil, de ponderea sau numărul de mandate pe care îl are fiecare formațiune politică din raion. E nevoie de conlucrare și responsabilitate între formațiuni pentru a construi majorități. Este un subiect pe care îi preocupă pe toți. În linii mari lucurile sunt previzibie.