DISTRIBUIȚI

Cu voluntarii din Coreea de Sud au devenit prieteni
Pe parcursul lunii iulie la Centrul de Tineret din Sângerei s-au aflat voluntari coreeni, veniţi din Coreea de Sud. Tinerii coreeni au interacţionat cu tinerii din tot raionul, în cadrul activităţilor organizate, cum ar fi cursurile T şi de predare a limbii coreene, ajutându-le să se familiarize cu cultura ţării lor.
Vera Tabarcea
Printre tinerii din raion care au beneficiat de asistenţa voluntarilor este şi MădălinaTurtureanu din Chişcăreni.” Eu am luat cursuri de limbă coreeană. M-am străduit să nu pierd nici o lecţie. Sunt pasionată de această limbă. De mai mult timp mi-am dorit să o însuşesc. Mi s-a oferit acestă oportunitate odată cu sosirea voluntarilor la Cntrul Tinerilor din Săngerei Alţi tineri de la noi, care au frecventat, au fost asistaţi de către voluntari în cursurile IT. Tuturor ni s-a oferit o oportunitate unică, de a descoperi o lume nouă, o limbă nouă, de a cunoaşte lucruri din ţara cu cea mai mare pondere a companiilor de înaltă tehnologie.Voluntarii au fost deschişi cu noi, ne-au apreciat pentru abilităţi de a prinde uşor materia predată, de a ne forma abilităţi de comunicare”.
În zilele de odihnă, voluntarii însoţiţi de tinerii cărora le predau lecţii au participat la mai multe activităţi, desfăşurate în raion.După cum ne-a mărturisit unul dintre ei, pe nume Kim, au avut ocazia să fie spectatori la festivalul culorilor şi melodiilor, desfăşurat la Drăgăneşti. Le-a plăcut mult muzica, cântecele care s-au interpretat, dar şi expoziţiile de picturi şi lucrări ale meşterilor populari.
Le-a plăcut mult bucatele pregătite de femeile satului, care i-au servit cu sarmale şi plăcinte”.
În semn de respect şi recunoştinţă pentru munca lor de voluntari la Centrul de Tineret din Sângerei, Mădălina Turtureanu i-a însoţit la Festivalul „Folclorul la el acasă” care s-a desfăşurat recent la Coşcodeni. Aici au dansat Hora neamului, alături de participanţii la festival.
Potrivit lui Mihail Bârsan, vicepreşedintele raionului „zilnic circa 60 de tineri s-au aflat în incinta Centrului de Tineret unde au audiat cursurile IT sau de studiere a limbii. A fost o oportunitate pentru tinerii noştri. Ministerul Tehnologiilor şi Informaţie a Coreii de Sud va înmâna certificare de audiere a cursurilor predate de voluntarii coreeni tinerilor din raionul Sângerei, care au participat la instruiri”. Mulţi dintre tinerii noştri vor fi selectaţi pentru instruiri aprofundate în Coreea de Sud.