Vocația de medic este una dată de Dumnezeu

Vocația de medic este una dată de Dumnezeu

1420
DISTRIBUIȚI
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bunii mei colegi!
Stimați medici, asistenți medicali, infermiere, care activați în Spitalul raional și în instituțiile din întreg spațiul raional, Vă adresez cele mai calde urări și felicitări cu acest prilej al sărbătorii profesionale. Vă doresc răbdare, să Vă mențineți pasiunea pentru această profesie frumoasă cu menirea ei sfântă de a vindeca. Nu fiecare poate îndeplini funcția ce o dețineți, sunteți oameni aleși de Dumnezeu ca să vă dedicați viața tratării pacienților. Vă mulțumesc și Vă doresc să aveți sufletele mereu pline de voință, de bunăstare și prosperitate.
Lilian BRÎNZĂ, directorul IMSP „Spitalul raional Sângerei„

Secția administrativă

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Secțiile maternitate, traumatologie, chirurgie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Secțiile pediatrie, terapie, neurologie, fizioterapie, endoscopie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Secțiile farmacie și laborator
Un medic de succes e acela care e OM înainte de a fi medic. E OM in relatie cu pacientii, e OM în relație cu profesia si colegii, e OM in relație cu societatea și cu fiecare reprezentant al acesteia. Ghidându-se zi de zi de obligația supremă care este fixată în Jurământul lui Hipocrate, medicii exercită una din cele mai nobile profesii. Ei sunt cei ce aduc fericirea, cei ce dăruiesc o rază de speranță suferindului, tratează atât boala cât și sufletul printr-o simplă chemare a inimii. Lucrătorii medicali conștientizează faptul că în față le este pusă sarcina dificilă și extrem de importantă- de a susține și trata, de a nu dezamăgi, de a oferi populației încrederea și speranța pe care o așteaptă.
Profesionalismul înalt, principialitatea și devotamentul sunt calitățile profesionale ce le întrunesc lucrătorii Spitalului raional Sângerei, care-și execută atribuțiile în scopul asigurării sănătății cetățenilor raionului și numai. În cadrul Spitalui raional activează lucrători cu experiență, și grad de calificare ce acordă pacienților o deservire la nivel înalt și de calitate. Aceasta a confirmat-o recent și Ministra Sănătății, Ruxanda GLAVAN, menționând că Spitalul din Sângerei va ajunge curând un spital pilot. Recent în incinta spitalului s-a deschis o nouă Secție a bolilor cronice pentru îngrijiri paliative și pentru reabilitarea bolnavilor geriatrici. Secția funcționează în blocul terapeutic și este dotată cu utilajul necesar, cu specialiști pregătiți pentru toate specialitațile sus-numite. La moment spitalul are contract cu Centrul Educație Medicală Continuă, în care se instruiesc 20 de asistente medicale, ce trec studiul îngrijirii paliative. Îngrijirea paliativă este un salvator pentru rude, pentru bolnavii bolilor incurabile, care după ce sunt spitalizați sunt tratați, îngrijiți în această secție. În ultimii ani s-au îmbogățit și condițiile hoteliere pentru terapeuți, după ce a fost făcută reparația capitală a blocurilor. Unul din obiectivele administrației este de a economisi sursele financiare, iar banii economisiți să fie folosiți la tratamentul pacienților. Astfel s-a hotărât ca Secția Specializată de laborator să fie trecută din cadrul Centrului de Sănătate în incinta Spitalului, ceea ce va duce la o economie anuală de aproximativ 350 mii lei și la o asistență medicală mai confortabilă pentru pacienți. La moment se înterprind lucrări de gazificare a blocului alimentar, acest fapt va contribui la micșorarea plății pentru enegia electrică, cu ajutorul căreia se pregătesc bucatele în prezent. Deasemenea, se va începe amenajarea teritoriului în spatele blocului chirurgical. Dorințe pentru o mai bună funcționare a institiției sunt multe, deaceea administrația spitalului nu se limitează doar la resursele financiare existente, o altă sursă de venit fiind și proiectele. La moment se realizează proiectul de lucru cu firma japoneză „Kusanoni”, în urma caruia vor fi procurate utilajele medicale: un fibrogastroduadenoscop, o masa pentru operații, o lampă pentru operație, un monitor pentru reanimare, iar din veniturile din alt proiect se va procura un autoclav de distrugere a seringelor. Anul acesta a fost externalizat Serviciul de Spălătorie, în urma încheierii unui contract, lengeria este spălată la Chișinău, acolo se prestează serviciile mult mai calitativ și economic.
La compartimentul asigurarea cu cadre medicale, instituția se poate lăuda cu un colectiv mare și unit, armata de lucrători medicali se completează cu specialiști tineri, care primesc susținere atât din partea administrației cât și a conducerii raionului, primind fiecare apartamente sociale. În cadrul spitalului activează oameni cu suflet mare , care-și execută cu dăruire funcția ce o ocupă, astfel toate operațiile complicate se efectuiază datorită medicilor-iscusiți: terapeuți, neurologi, traumatologi… Colectivul știe ce și cum să facă ca populația raionului să fie mulțumită de calitatea serviciilor acordate, de susținere și vindecare a vieților omenești, de aceea aici vin să se trateze atât localnicii cât și bolnavi din alte raioane.